3 új könyv az érvényesüléshez

Érvényesülni, kibontakoztatni a benne rejlő potenciált senkinek sem könnyű. Most három olyan könyvet ajánlok, amelyek megkönnyítik a helyzetedet.

u_zleti_ko_nyvek.png

Bevallom azok közé tartozom, akik nem feltétlenül örülnek a nyár végének. Mégis idén az őszt izgatottan várom, hiszen a sárguló falevelekkel együtt néhány olyan könyv is megjelenik, amelyekre már jó ideje várok. De nem is szaporítom tovább a szót, jöjjenek a könyvek betűrendben!

Füredi Júlia: Csúcsragadozók – Tabuk és kamuk nélkül a vezetésről

Azon kevés szerencsés között tudhatom magam akik már beleolvashattak ebbe a könyvbe. Füredi Júlia új könyve nem mondja meg a tutit, nem kínál csilli-villi színes modelleket, nem egy idealizált vezetői arcélt rajzol fel. És éppen ez az erőssége. Azokról a dilemmákról, kínzó kérdésekről olvashatunk, amelyekről eddig csak a folyosón halkan suttogva - vagy még talán úgysem – volt szó. Azokról a helyzetekről, amelyekkel nap, mint nap találkozhatunk, ha emberek között dolgozunk, azonban a szakirodalomból kimaradt. Eddig. A szerző sorra veszi a teljes vezetői életutat a kezdetektől a végjátékig, sorra veszi a vezetői lét és működés buktatóit, a visszásságokat, a döntési pontokat, a nehézségeket. Egy szóval: a valóságot, kamuk és tabuk nélkül. Mindegy, hogy évtizedek óta vezetsz, vagy két hete, vagy azon gondolkodsz, hogy egyszer majd vezető szeretnél lenni, vagy épp örök beosztottként szeretnéd megérteni a főnökeidet, ezt a könyvet érdemes elolvasnod.

Csúcsragadozók

Adam Grant: Hidden Potential - The Science of Achieving Greater Things

Olyan világban élünk, amely a tehetség megszállottja. Már-már kultikus tisztelet övezi a csodagyerekeket, akik kiemelkedően teljesítenek a tanulásban, a sportban vagy a zenében. A született tehetségek csodálata azonban azzal jár, hogy alábecsüljük a megtanulható képességek körét és azt, hogy általuk milyen messzire juthatunk mi magunk is. Adam Grant friss kutatásokat, meglepő felismeréseket és a valóságból kölcsönzött történeteket sző egybe, azért, hogy bebizonyítsa: a fejlődés nem a velünk született képességeinken múlik. Könyvtárnyi mű született már a szupersztárok szokásairól. Ez a könyv azonban nem ezzel foglalkozik, hanem feltárja, hogyan emelkedhet ki, juthat előrébb bárki. Hiszen nem csak az elért csúcs magassága számít, hanem az is, hogy milyen messzire jutottunk onnan, ahonnan indultunk.

Hidden Potential 

László Móni: Titkos hírnév – Személyes márkaépítés introvertálként

Sokakban él az a téves elképzelés, hogy a személyes márkaépítés csak a hangosabb extravertáltak terepe. A valóság azonban az, hogy introvertáltként vagy kissé visszahúzódóbb extravertáltként is sikeresen alkalmazhatóak a személyes márkaépítés stratégiái. Ebben a könyvben olyan tanácsokat, gyakorlati módszereket és tippeket találsz, mellyel introvertáltként eredményesen építheted a személyes márkád. A célom az volt, hogy olyan könyv szülessen, mely támogatja az introvertáltakat abban, hogy ezen a terepen is önazonosan és magabiztosan mozoghassanak. Ezzel együtt is a könyvet az ambivertáltak is haszonnal forgathatják, az extravertáltak pedig jobban megérthetik az introvertáltakat általa. 

Titkos hírnév

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem
süti beállítások módosítása