Ne küldd szabadságra az énmárkád!

Az énmárkádnak nem feltétlenül kell szabadságra mennie veled, az ünnepek alatt is építheted. Ráadásul mindössze tíz percedbe kerül.

kara_csony_1.png

Felszabadító érzés a szabadság előtti utolsó munkanapon a 'házon kívül vagyok' üzenet beállítása. A másik félnek pedig rendkívül frusztráló, hiszen éppen el akart intézni valamit és erre esélye sincs. A helyzetet pedig tovább fokozza, ha hivataloskodó, robotikus üzenetet kap válaszul. Azonban az unalmas sablon üzenetek helyett választhatsz valami egyedibbet is. Ezzel nemcsak a másik fél frusztrációját csökkented, hanem a személyes márkádat is építheted.

Akár 100%-ban professzionális, akár szórakoztató és laza akarsz lenni, íme néhány ötlet insprirációként!

Az üzeneted  felturbózhatod, ha az alapvető információkon túl valami plusz tartalmat is beleteszel. Beillesztheted a honlapod címét, a 'gyakori kérdések' aloldalad, vagy linkelheted a legnépszerűbb cikkeidet. Mint ahogy a személyesebb hangvétel is lehet az a bizonyos pici plusz. Jól példázza ezt Josh Kopelman, a First Round Capital társalapítójának üzenete. Kopelman ráadásként még egy külön email címet is létrehozott a valóban halaszthatatlan üzenetek számára. 

josh_kopelman_ooo_1.png

Ha a személyes stílusodhoz és az ügyfélkörödhöz is passzol, akkor nem is feltétlenül kell írnod. Elég, ha néhány emotikonnal szemlélteted a tudnivalókat vagy éppen giffel dobod fel az üzeneted.

Smiling Leo Perfect GIF.gif_600x400

Ha pedig a gifek nem passzolnak hozzád, egy klassz infografika is remek megoldás lehet a sablonos hivataloskodó üzenet helyett (vagy éppen mellett).

oof.png

 

Ha végképp kifogytál a kreatív ötletekből és alapvetően angol nyelven levelezel, akkor a  Hubspot üzenetgenerátorát is használhatod.

ooof.png

Az üzeneted ezerféleképpen fűszerezheted, a lényeg mégis az: hagyd a sablonokat másra! Törekedj arra, hogy valami egyedit és személyeset is becsempéssz az automatikus házon kívül válaszüzeneteidbe. Hidd el nem fogod megbánni!

titkos_hi_rne_v_2.png

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem
süti beállítások módosítása