Történetek képekben

Az Instagram az énmárkád építésére is kiváló terep. Most összegyűjtöttem néhány jó példát a megszokottól, a különösig.

enmarka.png

Történetek képekben, ez az Instagram lényege. Persze az sem mindegy, hogyan mondod el a történeted. A szuper képek, a jól azonosítható vizuális világ és a megfelelő hashtagek használata még önmagában nem garancia a sikerre. Ha a képek mögül hiányzik a stratégia, csak egy pillanatra tudod megragadni a figyelmet - vagy még ennyi időre sem. Ezért most hoztam néhány tanulmányozásra érdemes példát, amelyben megvan az a bizonyos x-faktor.

Maxold ki!

A kliséket mindenki szeretné elkerülni, hiszen a cél az egyediség megmutatása. Azonban, előfordul nem egyszer, hogy pont a megszokott sémákat felhasználva valósulha meg ez a cél, mint a Nitch esetében. A Nitch ugyanis semmi mást nem tesz, mint idézeteket oszt meg, persze nem akárkitől és nem is akárhogyan.

instagram_personal_brand.png

Vond be a közönséged!

Sokan hangoztatják a követők és vásárlók bevonásának fontosságát. De kevesen veszik annyira komolyan, mint a ToyShades. Ők ugyanis az Instagram profiljukat a vásárlóikra, pontosabban az ő képeikre alapozták, mivel a napszemüvegeiket ők mutatják be az oldalon. 

instagram_szemelyes_markazas.png

Egyetlen ötlet!

Joel Strong ügyesen bánik a photoshoppal, ez önmagában még nem hangzik túl izgalmasan. Ezzel maga Strong is tisztában volt, ezért némi humorral kombinálta: híres emberek fejét vágja ki fotókból, majd ezeket hétköznapi emberekről készült fotókra aplikálja. A profilját érdemes felkeresni, a mosolygás garantált.

instagram_szemelyes_marka.png

Vállald magad!

Ismerd meg Baddie Winkle-t! A hölgyet nem éppen a visszafogottság jellemzi és ezt nem is rejti véka alá. Bemutatkozásként a profiljában pusztán annyi szerepel: 1928 óta ellopom a pasidat. Nagyon színes, sőt harsány azonban ez nem pusztán öncélú magamutogatás, ugyanis Baddie vintage boltjának választékát mutatja be ilymódon.  

instagram_self_brand.png

Meghökkentő inspiráció

Dianne Laureyt 26 év házasság után, egy fiatalabb nő miatt elhagyta a férje. Ezért úgy döntött, bosszút áll. Nem is akárhogy. Életmód tanácsadóként a hozzá hasonló megpróbáltatásokkal küzdő nőknek nyújt segítséget. Laurey profilja jól példázza, hogy milyen ereje van a személyes történeteknek.

szemelyes_marka.png

 

És, hogy mi a közös az itt bemutatott példákban? Mindannyian tisztában vannak azzal, hogy kit szeretnének megszólítani, milyen közönséget akarnak elérni. Nem félnek különbözni és kiemelkedni a tömegből. Általában pozitívak, játékosak és nem viszik túlzásba a komolyságot. De a legfontosabb mégis az, hogy következetesen és önazonosan felvállalják magukat.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Personal Branding közösségéhez. Klikk ide!

 

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem
süti beállítások módosítása