Nézd magad jobb előadóvá!

Ki ne szeretné, ha a következő előadása jobb lenne, mint az előző? Négy rövid videó, négy előadói stílus és persze négy remek előadó, akiktől van mit ellesni. Garantáltan jobb lesz  a következő előadásod, ha megfogadod tanácsaikat.


prezentacio_es_enmarka.png

1. A titkos összetevők

Van-e a jó előadásnak egyetlen, mindenkire alkalmazható receptje? Ilyen recept természetesen nem létezik. Azonban van néhány olyan összetevő, ami nélkülözhetetlen hozzá. Ezekről beszél Chris Anderson, a TED alapítója. Tanácsai azonban akkor is megfontolandóak, ha éppen nem a TED színpadára készülödsz.

 

2. Honnan, hová, de leginkább hogyan

Martin Luther King legendássá vált beszéde és Steve Jobs termékprezentációi. Hogyan szerepelhet ez a két előadás egyetlen mondatban, de még inkább egyetlen előadásban? Nancy Duarte nemcsak feltárja a közös pontokat, hanem praktikus tanácsokkal is ellát bennünket.

 

3. A hét főbűn

Gyakran már az is közelebb visz az áhított sikerhez, ha az alaphibákat elkerüljük. Julian Tresaure azokról a kommunikációs szokásokról beszél,  melyek kikapcsolják a közönség figyelmét a mindennapi életben és persze előadás közben is.

 

4. Lehelj életet az adatokba!

Bár manapság a történetmesélés reneszánszát éljük, azért ezen túl is léteznek remek prezentációs eszközök, melyek még a legszárazabb témát is feldobják. Hans Rosling előadása is bizonyítja, hogy nincs unalmas statisztika, legfeljebb csak rosszul prezentált adatok. Ha adatokkal, statisztikákkal dolgozol akkor javaslom, hogy ne csak az alábbi előadását tanulmányozd, hanem ezeket is.

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Personal Branding közösségéhez. Klikk ide!

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem
süti beállítások módosítása