Tanulj a legjobbaktól!

Megfordult már a fejedben, hogy vajon milyen lehet Annie Lebovitztól fotózást tanulni? Serena Williamstől teniszleckéket venni? Kevin Spaceytől elsajátítani a színjátszás fortélyait? Szóval, milyen lehet a legnagyobbaktól tanulni? Most akár meg is tapasztalhatod. 

kevin.png

Napról, napra egyre több online tanfolyam van. A legtöbbjük azt ígéri, hogy szupersikeres leszel, ha részt veszel a kurzusokon. Aztán vagy így lesz, vagy nem. A hétvégén ráakadtam egy oldalra, ami azt ígéri, hogy a legnagyobbaktól sajátíthatjuk el egy-egy terület szakmai mesterfogásait. Bár némileg szkeptikus voltam, kattintottam, hiszen ez könnyen ellenőrizhető ígéret. A tanári kar névsorát átolvasva csak azt mondhatom, betartják a szavukat. Ráadásul, elérhető áron. De nem is szaporítom tovább a szót, inkább mutatom a hat legizgalmasabb kurzust, természetesen a mesterekkel együtt:

werner.png

Werner Herzog, a legendás rendező, 19 évesen, egy lopott kamerával készítette el első filmjét. Azóta számos remek dokumentum- és nagyjátékfilm fűzödik a nevéhez. 26 leckében osztja meg tudását az érdeklődőkkel, sőt még visszajelzést is kaphatsz tőle a saját filmedről.

williams.png

A négyszeres olimpiai bajnok és többszörös Grand Slam győztes Serena Williams, nemcsak a szerva rejtelmeibe vezet be, hanem felkészülési és edzés tippjeit is megosztja a kurzusán. 

dustin.png

Ha érdekelne a színjátszás egész biztosan beiratkoznék Kramer kontra Kramer és az Esőember sztárjához, Dustin Hoffmanhoz. De az is biztos, hogy Kevin Spaceyt Az Amerikai szépség Lester Brunhamjét és a Kártyavár hataloméhes, törtető politikusát Francis Underwoodot  alakító színész kurzusát sem hagynám ki. 

soorkin.png

Na, ez az a kurzus, amire már be is fizettem. Nem mintha forgatókönyvírói ambicióim lennének, de mégiscsak  Az elnök emberei - egyik legkedvencebb sorozatom - forgatókönyvírójáról van szó, akinek a munkásságát amúgy is régóta követem. Az első  néhány leckén vagyok túl, eddig nem okozott csalódást.

annie_lebovitz.png

Annie Leibovitz kurzusa az előzetes jelentkezési szakaszban van. Azt gondolom, hogy Lebovitz órái nemcsak profi fotósoknak lesznek hasznosak, hanem azoknak is, akik valamelyik közösségi oldaluk - például az Instagramjuk - vizualitását emelnék meg néhány szinttel.

Még több kurzus - valamint a fentebb ismertetett kurzusok részletes tematikáját is elolvashatod - a Masterclass oldalán. 

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem
süti beállítások módosítása