Mi legyen a honlapon?

Egy honlapot összerakni nem túl bonyolult. Kivéve, ha a saját személyes oldaladról van szó. Ez az az eset amikor több a kérdés, mint a válasz. Hogy a válaszok is meglegyenek, vegyük végig az alapkérdéseket, néhány jó példa kíséretében.

szemelyes_marka_es_honlap.png

Ezer ötlet vagy éppen a teljes tanácstalanság. Ez az a két véglet ami a legtöbb problémát okozza egy  személyes honlapkészítésekor. Mit tehetünk ilyenkor? A legegyszerűbben úgy oldható fel a helyzet - bármelyik eset is áll fenn -, ha a két alapkérdésekre koncentrálunk: milyen információk szerepeljenek és mi az az egyetlen, legfontosabb tulajdonságunk, amit mindenképp szeretnénk megjeleníteni.

A minimálprogram:

1. Mindenképp legyen egy rövid bemutatkozó szöveg. Fontos, hogy rövid és egyértelmű legyen. Gyorsan derüljön ki mivel foglalkozol, ne kelljen barkóbázni vagy egy kisregényt végigolvasnia a látogatónak. A bemutatkozó szöveg megírásához itt találsz támpontokat.

2. Ízelítő a munkáidból, a referencia projektjeidből. Ez esetben sem kell feltétlenül a mindenség megmutatására törekedned, nyugodtan válogathatsz.

3. Végül, az elérhetőségeid valamint a közösségi profiljaidra mutató linkek (feltéve, hogy kapcsolódnak a munkádhoz).

Már csak az a kérdés maradt, mi legyen az az egyetlen tulajdonság amit megmutatsz és hogyan? Íme, néhány jó példa, ami beindítja a gondolkodást. 

Cassie Marketos a funkcionalitást helyezte előtérbe. enmarka_szemelyes_honlap.gif

Gari Cruze a munkáit tette a főoldalra. A képek mögött pedig rövid esetleírások találhatóak.

legjobb_szemelyes_honlap.png

Zack Sears is a minimalizmusra szavazott, a vertikális menü elhelyezés azonban megmutatja, hogy nem sablon megoldásokban gondolkozik.
legjobb_szemelyes_honlap.gif

Shane Snow a gépek iránti rajongását tolta előtérbe.

kreativ_honlap.png

Mariam Guessous pedig a vidám, optimista személyiségét akarta hangsúlyozni.
kreativ_megoldas.gif

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem
süti beállítások módosítása