Nyugalom egyenlő unalom?

Mi leszel, ha nagy leszel? - ez az a kérdés, ami rendszeresen elhangzik az életünk első 20 évében. Van akinek már igen korán megvan a határozott válasza, van aki csak egy kicsit később találja meg a hivatását. De mi van azzal, aki soha nem tudja elkötelezni magát egyetlen terület mellett?

enmarka_11.png

Az utóbbi csoportba tartozó emberek egy ciklikus körforgásban élik az életük: felkelti valami az érdeklődésük, nagy lendülettel elmerülnek benne, viszonylag hamar jók is lesznek az adott dologban, majd egy ponton megunják és váltanak. Persze, időnként megpróbálnak kitartani van, hogy maguk miatt -  ha már annyi időt és energiát fektettek be akkor miért hagynák veszni hagyni - van, hogy külső nyomásra, mert megunják, hogy elkötelezedés képtelennek bélyegzik őket. De előbb utóbb az unolamérzet túl sok lesz nekik és újra váltaniuk kell. 

Ők a multipotenciális tehetségek, akik gyorsan tanulnak, remekül szintetizálnak és rendkívüli az alkalmazkodóképességük. Az ilyen típusú emberek gyakran korlátként, valamiféle csapásként élik meg szerteágazó érdeklődési körüket. Emilie Wapnick is így volt ezzel, azt gondolta, hogy valami baj van vele amiért nem tudja megtalálni azt az egyetlen hivatást, ami mellett teljes szívvel elkötelezheti magát. De rájött, hogy nem egyetlen területet kell megtalálnia, hanem az őt érdeklő területek keresztmetszetét. Akár specialista, akár multipotenciális vagy  érdemes az előadását meghallgatnod.

És hogy mit tehetsz, ha magadra ismertél? Hogyan formálhatod kerek egész történetté, előnnyé? Többféle megoldás lehetséges. Néhány lehetőséget Wapnick is ismertett a videóban: párosíthatod az érdeklődési területeket (mint a hegedűkészítő-gyerekpszichológus), egyetlen képesség vagy terület köré is építheted a személyes márkád. Vagy éppen teheted azt, mint Emilie Wapnick: pontosan erre a tulajdonságra alapozol.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Personal branding közösséghez. Klikk ide!

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem
süti beállítások módosítása