Hogyan írj bemutatkozást?

Meglehetősen  kevesen írnak bemutatkozást a weboldalukra, blogukra. Pedig ez is remek lehetőség arra, hogy kitűnj, összefoglald a céljaidat és bemutasd, miért azzal foglalkozol, amivel.

hogyan_irjak_bemutatkozast_4.jpg

Tapasztalaim szerint sokan azért nem élnek ezzel a lehetőséggel, mert nem tudják mi is kerüljön ide. De még ennél is gyakoribb, hogy nem tudják hogyan tegyék ezt. Ezért összeszedtem, milyen szempontok alapján érdemes összeállítani a bemutatkozásodat (az oldaladon, blogodon). 

hogyan_irjak_bemutatkozast_1.jpg

Mesélj!

Mindenki szereti a történeteket, ezt remekül használhatod a bemutatkozó oldaladon is. Lehet, hogy neked nem tűnik túl izgalmasnak a saját történeted, hiszen te már ismered a sztorit. Azonban biztosan akadnak benne olyan fordulatok és események, amik másoknak érdekes vagy éppen azonosulni tudnak vele, mert voltak már hasonló cipőben. Természetesen, a mesélő üzemmód nem azt jelenti, hogy valótlanságot állíts magadról.

Csak egyszerűen! 

A sztorid elkészítésénél nem feltétlenül kell minden egyes apró részletet ismertetned, csak a leglényegesebb dolgokat. Teljesen felesleges például a középiskolai tanulmányi eredményeidet felsorolni. A hivataloskodás helyett, próbálj meg úgy fogalmazni mintha szemtől-szembe elmesélnéd valakinek a történeted. Gondolj arra, hogy ilyenkor mit és hogyan mondanál?

hogyan_irjak_bemutatkozast_3.jpg

Röviden és tömören!

A bemutatkozásodban pont annyit írj, amennyit még te is elolvasnál. Első alkalommal valószínűleg a kelleténél hosszabb lesz a szöveg. Itt is alkalmazható szabály: nem akkor van kész egy szöveg, amikor már nem tudsz mit hozzátenni, hanem amikor már nem tudsz mit elvenni. A lényeg, hogy húzd ki a felesleget, csak az maradjon, ami valóban rólad szól, ami tényleg te vagy. 

Adj határidőt magadnak!

Végtelen időt el lehet tölteni egy szöveg csiszolgatásával és tökéletesítésével. Azonban minél tovább húzod a dolgot, annál messzebbre kerülsz a megoldástól.

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem
süti beállítások módosítása