Az ezertáskás nő

1000 darab egyedi táska, 1 márkanévváltoztatás, 5 kontinens. Ez az Aranka Bandula – Bags with Love márka mérlege. De a számoknál mindig izgalmasabbak a történetek. Nézzünk, hát a számok mögé!

portre_1.jpg

Majdnem napra pontosan két évvel ezelőtt készítettem Arankával interjút. Pont akkor, amikor eldöntötte, a Pistol Pete márkanév helyett, saját nevén futtatja tovább vállalkozását. Én pedig kiváncsi voltam, hogy mi történt azóta, milyen változásokat hozott a márkanév megváltoztatása és persze merre vezetett a kicsi, de erős márka útja. Ezért megkerestem Arankát, ő pedig örömmel válaszolt a kérdéseimre.

Amikor két évvel ezelőtt beszélgettünk, éppen egy nagy változás után voltál. Izgatott kiváncsisággal vártad a következményeket...

Igen akkor döntöttem el, hogy még személyesebbé teszem a táskáimat azzal, hogy a nevem is a márkanév részévé válik. Ma már úgy látom, hogy ez nem csak márkanév váltás volt. Én is és a vállalkozásom is egy új szakaszba lépett. Sok minden ki- vagy még inkább, letisztult bennem és körülöttem.

Ez egyrészt azt jelenti, hogy letisztult a személyes stílusom és ez a táskákon is érződik. Másrészt, eloszlott egy csomó félreértés, például már senki sem gondolja, hogy egy férfi áll a márka mögött. Harmadrészt, az irányok és a célok is világosabbak lettek. Két évvel ezelőtt azt mondtam, hogy inkább figyelek és ahhoz alkalmazkodom, ami történik. Az adódó lehetőségekből válogatok. Azóta sokkal határozottabban tűzök ki célokat. Az irányítás sokkal inkább nálam van, gyorsabban döntök. A dinamika változott, de az apró lépések ritmusát nem adom fel. És persze rengeteg meglepetést és új lehetőséget is hozott, ez az új szakasz.

taska.jpg

Mit emelnél ki ezek közül?

Három dolgot. Az első, ami egy kis fejtörést okozott, hogy beszállítót kellett váltanom. A kezdetektől ugyanattól a cégtől vásároltam az alapanyagokat, de sajnos el kellett búcsúznunk egymástól. Végül ez is jól alakult, most két beszállítóm van és ez nagyobb biztonságot ad. A másik, hogy több kollaborációban is készültek táskák, speciális igényekre szabva. Ilyen például, a Madre Multifunkcionális táska, amit Bitay Andival, a Maison blog írójával terveztünk kifejezetten kismamáknak, friss anyukáknak vagy a Steiner Kristóffal készült táskák, valamint a Szakállasemberrel közösen, kifejezetten férfiaknak készült neszeszerek. És végül, de nem utolsó sorban, ami számomra a legnagyobb meglepetés volt: egy szakdolgozat témájává váltak a táskáim. Nemcsak írtak róluk és rólam, hanem az egyetem opponensnek is felkért. Izgalmas és egyben rettenetesen megtisztelő volt.

A vásárlóid hogyan reagáltak a változásokra? Milyen reakciók érkeztek?

Velem tartanak, élvezik a változást és azt, hogy még személyesebb lett a kapcsolat. Azzal, hogy márkanevet váltottam, könnyedebbé és még közvetlenebbé vált a kommunikációm. Megszólíthatóbb is lettem, így ők is jobban tudnak kapcsolódni. Azzal együtt is, hogy a kezdetektől fogva különleges kapcsolatom van a vevőimmel. Mivel a táskák nagyobb része egyedi megrendelésre készül, a tervezés folyamatába pedig a leendő tulajdonost is bevonom. Ez a kapcsolat még szorosabbá vált azzal, hogy nemcsak a táskákat, hanem a nevemet is magukkal viszik.

portre_2.jpg

Eddig a változásokról beszéltünk. Mi az ami nem változott?

Nem engedek abból, hogy minden táskából csak egyetlen készül. Mindenből csak egy darab, nem készítek két egyforma táskát. Akár egyedi megrendelésről - közös tervezésű darabról -, akár a webshopba kerülő saját tervezésű táskáról van szó. Az sem változott, hogy a táskáimat alapvetően csak nálam, a saját webshopomon keresztül lehet megvásárolni. Ez alól csupán egy kivétel van, egy svájci lány is árulja a jógatáskáimat.

Nem változott a minőség sem, illetve az örök garancia, ami minden vevőnek jár. Ha valami történik egy táskával - például meglazul a varrás, mert túl sok mindent pakolt bele valaki vagy elromlott a zippzár - és visszahozza a tulajdonos, akkor ingyen rendbehozom. Ami pedig tőlem részben független állandó, és nagyon boldoggá tesz: Az az, hogy a táskatulajdonosok továbbra is, folyamatosan küldik a képeket arról, merre jártak a táskáikkal. Az egyik legjobb dolog amikor egy ilyen digitális „képeslapot” kapok. Így büszkén mondhatom, hogy már öt kontinensen „jártam”.

Ha két év múlva újra leülnénk beszélgetni, akkor miről beszélnél? Mik a terveid?

Szeretném erősíteni a külföldi jelenlétet. Most alakul is egy együttműködés Németországban, meglátjuk, mi lesz belőle. Jó lenne, egy kicsit nagyobb volumen, állandó, többdarabos készlet. Ez is alakulóban van. Pont a napokban vettem fel egy segítséget, már nem egyszemélyes vállalkozás vagyok. Emellett pedig tervben van egy saját showroom vagy műhelybolt is, ahol egy jó kávé mellett beszélhetjük meg, milyen legyen a megrendelt táska és magába, az elkészítés folyamatába is bepillanthatnának a leendő táskatulajdonosok.

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem
süti beállítások módosítása