A három legfontosabb kérdés

Jó az önéletrajzom? Tetszik a személyes honlapom? Milyen a bemutatkozó az oldalam? Ezek nem a legfontosabb, hanem a leggyakrabban megfogalmazott kérdések. És talán nem is a legjobbak. Nézzük, hogyan fogalmazd át őket!

kreativ_oneletrajz.jpg

Előbb-utóbb mindenki életében eljön az a pillanat - akár tudatosan építi a márkáját, akár nem - amikor be kell mutatnia magát. Össze kell rakni egy önéletrajzot vagy egy rövid bemutatkozó szöveget valamilyen eseményre vagy honlapra.kreativ_oneletrajz_1.jpg

Egy jó önéletrajz (vagy bemutatkozó szöveg) három legfontosabb ismérve: megkülönböztet másoktól, releváns - az adott feladat vagy cél szempontjából lényeges tulajdonságaidat és eredményeidet mutatja meg - és végül, de nem utolsó sorban: hiteles. Ez nem hangzik túl bonyolultnak. De vajon hogyan ellenőrizheted, hogy valóban megfelel ezeknek a szempontoknak a szöveged, önéletrajzod? Ha az alábbi három kérdésre igen a válaszod, akkor jó lehet az irány: kreativ_oneletrajz_2.jpg1. Bemutatja a tulajdonságaid csak rád jellemző egyéni mixét (képességek, szaktudás, személyiség)? Egyszerűbben fogalmazva, választ ad arra miért érdemes veled dolgozni, téged választani?

2. Azokat a tulajdonságaidat mutatja meg, amelyek az adott feladat szempontjából lényegesek az az kiderül hogyan végzed a munkád, mire számíthat a másik a közös munka során?

3. Eredményekkel, tényekkel vagy referenciákkal is tudod bizonyítani (a magadról tett) állításaidat vagyis hihetőek a leírtak?

Persze, ez a három kérdés nemcsak egy önéletrajz vagy egy honlap bemutatkozó szövegének ellenőrzésére alkalmasak, hanem a Linkedin profilod vagy bármilyen bemutatkozó anyag elkészítésekor. Több mint valószínű, hogy az illusztrációként használt kreatív megoldás ötletgazdája, is végigfuttatta magában ezeket a kérdéseket. 

 

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem