A szokás nagy úr

A szokásaink sokkal jobban befolyásolják az életünket, mint azt gondolnánk. De hogyan fordítsuk ezt a saját javunkra? Hogyan hasznosítsuk az énmárkánk építéséhez?

szokas.jpg

Meglepő, de a kutatások szerint legalább 80 százalékos pontossággal megjósolható, merre járunk és mit csinálunk egy napon belül. Ez az adat arra is rámutat, hogy szokásaink nagyobb mértékben befolyásolják életünket, mint ahogy azt intuitív alapon gondolnánk. Éppen ezért érdemes átgondolni milyen szokásaink vannak, igazából mivel töltjük az időnket. Ez általában is hasznos, de ha erős énmárkát építenél, akkor különösen hasznos lehet egy ilyen 'leltározás'.

Ezután már csak azt kell átgondolnunk, hogy melyek azok a tevékenységek, amiket el kellenne hagynunk és  melyek azok, amiket érdemes szokássá formálni, beépíteni a napi rutinba. Ez utóbbihoz most négy olyan tevékenységet javaslok, melyek egyike sem igényel napi 10-15 percnél többet. 

vintage-twitter-poster.jpg

Online felületek karbantartása

A közösségi profilod – Facebook, Linkedin, Instagram, Twitter stb. – karbantartása vagy éppen reakció, kommentelés mások posztjai alatt.

Kapcsolatok építése

A tévhitekkel ellentétben a kapcsolatépítés könnyebbik része az ismerkedés. A valóságban sokkal inkább a kapcsolatok elmélyítése és fenntartása szokta okozni a nehézséget. Ha csak egyetlen embert felhívsz vagy egyetlen embernek írsz e-mailt naponta - anélkül, hogy bármi konkrét kérésed lenne - már rengeteg tettél azért, hogy jól működő kapcsolati hálód legyen. 

vintage-youtube-poster.jpg

Tájékozódás

Szakmai blogok átfutása. Persze nemcsak a kedvenceké, hanem a kevésbé kedvelt versenytársaké is, akikkel közös a potenciális közönséged. Így nemcsak a versenytársaidat, hanem a célközönséged is jobban megismered. Megtudhatod, ők honnan tájékozódnak és mit tudhatnak az adott területről.

Tanulás

A szakmai tudásod és képességeid elválaszthatatlanul hozzátartoznak a személyes márkádhoz. Tehát, a folyamatos tanulás is. Egy szakmai tanulmány, egyetlen fejezet egy könyvből, vagy egy rövidebb előadás meghallgatása, megnézése pont belefér 15 percbe. Ráadásul, még pihentető is két feladat között. A legjobb ha rögtön le is írod, hogyan fogod hasznosítani a frissen tanultakat.

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem
süti beállítások módosítása