Mit tegyél, hogy meghallgassanak?

Sok helyen olvashattad, hogy találd meg a saját hangodat, a saját beszédstílusodat. De mi van akkor, ha megtaláltad és mégsem figyelnek rád, mégsem hallgatnak meg? Ez az a kérdés amit sokan feszegetnek egy-egy előadás előtt (vagy éppen után), de mi van a hétköznapokban?


enmarka_2.png

A hatékony kommunikáció, mint téma gyakran napirendre kerül az ügyfeleimnél, de általában egy-egy nyilvános szereplés kapcsán fogalmazódnak meg a kérdések. Egy-egy jól sikerült előadás valóban sokat tehet hozzá az énmárkádhoz, de legalább ilyen fontos (ha nem fontosabb), hogy ne csak akkor figyeljenek rád, hallgassanak végig, amikor egy színpadon állsz. A figyelem elérése és szinten tartása ráadásul jóval nehezebb mindennapi helyzetekben, mint egy időben is jól körülhatárolt előadás alatt. Hiszen mindenki folyamatosan kommunikál, folyamatos interakcióban van, folyamatosan érik a legkülönbözőbb ingerek, melyek elvonhatják a figyelmet.

enmarka_1.jpg

Nem egyszerű a folyamatos zajban úgy kommunikálni, hogy oda is figyeljenek rád és végig hallgassanak. Azonban az alap figyelmi szintet könnyen magasabbra tolhatod néhány rossz szokás elhagyásával. Legalábbis ezt állítja Julian Treasure, a TED egyik legnépszerűbb előadója. Érdemes rá hallgatni, hiszen a kommunikációs tanácsadóként dolgozó Treasuret nemcsak a népszerűség igazolja, hanem a piac is nagyra értékeli tudását. De nézzük, melyek azok a gyakori szokások, melyek kikapcsolják a közönség figyelmét és amelyeket Julian Tresaure egyszerűen csak a kommunikáció "hét főbűnének" nevez.

enmarka.jpg

A hét főbűn: a pletykálás, az ítélkezés, a negativizmus, a panaszkodás, a felelősséghárítás vagy mások folytonos hibáztatása, a dramatilázás vagy folytonos túlzás és a dogmatizmus az-az a tények és vélemények összekeverése. És, hogy mit tehetsz a rossz szokások elhagyásán túl? Elmondja Julian Treasure a videóban.

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem
süti beállítások módosítása