Nem talált ruhát

Vera az esküvőjére készülődve nem talált megfelelő ruhát. Megtervezte, megvarratta, majd nyitott egy üzletet. Ma már a legtöbb menyasszony az ő ruháiról álmodozik. 

vera-wang-at-work2_1.jpg

Igazi sikersztori, mely egyszerű, tetszetős és tovább mesélhető. A főszereplő pedig nem más, mint a kínai származású, amerikai divattervező Vera Wang. Az esküvő pillanatától eltelt több mint két évtized jól nyomon követhető és közismert. Az előtte lévő kevésbé. Hiszen ahogy az eredet sztorikkal lenni szokott, kijelölnek egy pontot az időben és csak onnan mesélik az eseményeket. dodl_wang_bridal_2010_1.jpgNézzük hát a Vera Wang márka előzményeit. Vera édesapja jómódú üzletember így az üzleti ismereteket - valószínűsítem - már a családi asztalnál magába szívhatta. Magániskolában tanult, a lehető legjobb képzésben részesült. Emellett balettozott és műkorcsolyázott, nem is akárhogy. Itt megtanulhatta, hogy a sikerhez nem csak tehetség, hanem kemény munka, mindennapos gyakorlás és kitartás is szükséges. 20skate-barsamian-slide-wiab-jumbo-600x400_1.jpgAz egyetem elvégzése után, meglepő módon nem divattervezőként kezdi el pályáját. A Vogue-nál helyezkedik el. A szerkesztői kaland tizenhat évig tart. Amikor Anna Wintour elfoglalja a főszerkesztői széket, Vera vált. Ralp Laurennél helyezkedik el tervezőként. Itt két évig skicceli fel a szebbnél-szebb ruhák terveit, míg el nem jön az a bizonyos nagy nap és nem sokkal az esküvő után megnyitja első üzletét. vera-wang-wedgewood-collection_1.jpg

Eleinte más tervezők esküvői kreációit árulja, majd a kilencvenes évek elején útjára indítja saját márkáját. Ez volt az a pillanat, amikor összeálltak a kirakós darabjai, addigi szakmai tapasztalatait és kapcsolati hálóját is bevethette a vágyott cél elérése érdekében. Nem sokkal később, már olyan sztárok mondják ki a boldogító igent Vera Wang kreációban, mint Mariah Carey, Jessica Simpson, Avril Lavigne, Victoria Beckham, Jennifer Garner, Sharon Stone és Uma Thurman. A Wang darabok azonban nemcsak valós esküvőkön, hanem filmekben is feltűnnek. Például a Szex és New York című sorozatban Charlotte York első esküvőjén, de később a mozifilmben is feltűnik egy csodás darab. vera-wang-wedgewood-collection_1.jpgVera Wang a saját problémáján keresztül találta meg azt a piaci rést, amire üzletet alapozhatott. Talán ezért is pontosan tudja, hogy ő nem pusztán ruhát árul. " ....az esküvői ruha több, mint egy ruha. A ruha a te megelevenedésed életed egyik örökre szóló pillanatában." Kell ennél jobb üzenet?

Képek: innen, innen, innen és innen.

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem
süti beállítások módosítása