Egy unortodox karrier

A pályamódosítás nem igazán ritka jelenség manapság. Azonban az már ritkább, hogy a pályamódosítás igazából nem jelent pályaelhagyást. Ismerkedj meg Dinara Kasko történetével.

enmarkaepites.png

Sokan úgy tartják, hogy csak egy profilra van szükséged valamelyik közösségi oldalon és a világ bármely pontjára eladhatsz. Az igazság az, hogy ennél egy kicsivel több kell ahhoz, hogy sikeressé válj, mint ahogy azt Dinara Kasko története is bizonyítja.

Legyen szaktudásod!

Dinara Kasko az egyetem elvégzése után építészként dolgozott, ekkor még nem is sejtette, hogy pályája mekkora fordulatot vesz. Szorgalmasan nyomogatta a számítógépe billentyűzetét, terveket állított elő, három dimenzióban. Szabadidejében pedig magának sütött.

ilyen_volt_ilyen_lett.pngIlyen volt, ilyen lett

Hagyományos házi süteményekkel kezdte, idővel egyre bonyolultabb receptek elkészítésére vállalkozott. Még egy cukrász tanfolyamra is beiratkozott. Egyre inkább magával ragadta a cukrászat, még egy tanfolyamra is beiratkozott. A fejlődését pedig barátaival is megosztotta, hol ténylegesen, hol pedig virtuálisan az Instagram profilján.

Találd meg a stílusod!

A szakmai alapfogások elsajátításával párhuzamosan, Diara kisérletező kedve is növekedett. Új recepteket próbált ki, sőt sajátokkal is próbálkozott, miközben a tortái küllemét is tökéletesítette. Egyre gyötröbbé vált a dilemma, mit is tegyen, mivel a sütés egyre több elfoglaltsággal járt, viszont az eredeti szakmája iránti szeretette sem csökkent, ezért esze ágában sem volt feladni.

1.png

Egy nap ráébredt, hogy másképp kell közelítenie a kérdéshez: nem választania kell a két terület között, hanem sokkal inkább ötvözni a kettőt. Így született meg – az azóta névjegyévé vált – új kombináció, a hagyományos cukrászat és a modern technológia ötvözése. A tortáit építészek számára készült szoftverrel tervezi, természetesen 3D-ben, majd kinyomtatja a sütőformát egy 3D-s nyomtatón.

Az online nem elég!

Ekkoriban egyre másra kerülnek ki a különlegesnél, különlegesebb sütőformák a nyomtatóból. Éjszakánként. Ugyanis Dinara napközben még mindig építész irodáknak dolgozik. Az irodai munkát csak lánya születésekor adja fel. Időközben a követői tábora is igen népesre duzzadt, de az igazi áttörést nem ez hozza meg.

3.png

Barátai bíztatására különbőző szaklapoknak küldi el fotóit és receptjeit. Azonban válaszokra várva sem tétlenekedik. A cukrászati tudása mellett a kommunikációját is fejleszti. Kialakítja az arcualtát, egységesíti a vizuális megjelenését is és koncepcióban gondolkozik. Ebben nagy segítségére van a férje, hiszen együtt szővik a terveket.

Ráadásul a férj arra is vállalkozik, hogy lefotózza az elkészült műveket, a folyamatot pedig lefilmezi. Ez a mai napig változatlanul így van. Már-már meg is feledkezik a dologról, hiszen nem kap választ sehonnan, amikor a So Good magazintól levelet kap: a következő szám címlapján szeretnék szerepeltetni az egyik kreálmányát.

enmarka_cimlap.png

Kell egy jó modell!

Dinara ismertsége a címlapnak köszönhetően drasztikusan megnő. Egyre több tortarendelés érkezik, amit nem akar – hiszen soha sem akart futószalagon sütni - és nem is tud teljesíteni, hiszen a saját konyhájában süt. Ezért a férjével úgy döntenek, hogy nem követik a bevett modellt. Nem nyitnak cukrászdát és torta házhoz szállításra sem vállalkoznak, ehelyett a különleges sütőformák árusítása mellett döntenek, még hozzá a receptekkel együtt. Így a profi cukrászoktól kezdve, az otthon sütő hobbistákig bárki előállíthatja Dinara különleges tortáit.

5.png

És, hogy mit hoz a jövő? Dinara sokat szeretne még tanulni és közben tanítani, tudását megosztani másokkal. Mellette pedig különbőző kollaborációkban is gondolkozik. Designerekkel, építészekkel, képzőművészekkel együtt egyre különlegesebb süteményeket alkotni.

Dinara műveit itt nézegetheted, honlapját pedig itt találod.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Personal Branding közösségéhez. Klikk ide!

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem