Ne küldd szabadságra az énmárkád!

Az énmárkádnak nem feltétlenül kell szabadságra mennie veled, a nyaralás alatt is építheted. Ráadásul mindössze tíz percedbe kerül.

szemelyes_marka_8.png

Felszabadító érzés a szabadság előtti utolsó munkanapon a 'házon kívül vagyok' üzenet beállítása. A másik félnek pedig rendkívül frusztráló, hiszen éppen el akart intézni valamit és erre esélye sincs. A helyzetet pedig tovább fokozza, ha hivataloskodó, robotikus üzenetet kap válaszul. Azonban az unalmas sablon üzenetek helyett választhatsz valami egyedibbet is. Ez esetben nemcsak a másik fél frusztrációját csökkented, hanem a személyes márkádat is építheted. Persze, ilyenkor sem érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy milyen pozicióból válaszolsz, milyen stílust engednek meg az iparági és céges szokások, valamint kik a potenciális címzettek. De nem is szaporítom tovább a szót, jöjjön néhány inspiratív példa!

Egy kis személyesség

Josh Kopelman, a First Round Capital társalapítója is a személyes hangnemet választotta. Ráadásul egy külön email címet is létrehozott a tényleg halaszthatatlan üzenetek számára. 

josh_kopelman_ooo.png

Mondd el emotikonokkal!

Ha a személyes stílusodhoz és az ügyfélkörödhöz is passzol, akkor nem is feltétlenül kell írnod. Elég, ha néhány emotikonnal üzened meg a legfontosabb tudnivalókat.

Jöhetnek a grafikonok!

Ha az emotikonok nem passzolnak az üzletedhez, egy jó infografika vagy grafikon is jó megoldás lehet egy sablon üzenet helyett (vagy mellett).

Őszinteség

Az Atlantic magazin újságírója kapta egy potenciális interjúalanyától ezt az üzenetet. A lényeg: ha fontos az üzeneted, küldd újra a megadott dátum után. Őszinte és frappáns megoldás, ráadásul a nyugodt szabadság is biztosított. 

enmarka_9.pngTweetelj!

A 'házon kívül vagyok' üzeneted akár a twittereden is megoszthatod. De nemcsak a tweetedet gifesítheted, hanem a leveledbe is aplikálhatsz egy megfelelőt.

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Personal Branding közösségéhez. Klikk ide!

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem