Ajándék, amivel nem hibázhatsz

Lassan itt a karácsony, ami azt is jelenti, rengeteg időt töltünk azzal, hogy kitaláljuk mi lenne a tökéletes ajándék közeli barátaink és munkatársaink számára. Szeretnél biztosra menni? Akkor fontold meg Adam Grant tanácsát!

enmarka_karacsony.png

Adam Grant szervezeti pszichológus, a Wharton professzora - az Adni és kapni valamint az Eredetik nagysikerű könyvek szerzője - azt állítja, hogy van egy ajándék, ami garantált sikert arat. Az ötletet az a feladat inspirálta, melyet Grant még az egyetemi tanulmányai elején kapott. 

"Amikor 2003 őszén elkezdtem az egyetemett az egyik órán a feladat az volt, hogy lépjek kapcsolatba 15-20 barátommal, családtagommal és kollégáimmal, azokkal akik jól ismertek engem, és kérjem meg őket, hogy osszanak meg velem egy történetet arról, amikor a legjobb formámat hoztam... Tanulságos feladat volt, de kiegyensúlyozatlannak éreztem a dolgot. Mi a helyzet a gyengeségeimmel? Ezért egy idő után arra kértem az ismerőseimet, hogy osszák meg velem azokat a történeteket, amikor a legrosszabb formában voltam. Rettenetes volt... de ugyanolyan értékes, mint a pozitív visszajelzések.

karacsony_ajandek_szemelyes_marka.png

Amint az év vége közeledett, Grant egyre kényelmetlenebbül érezte magát, mivel csak ő kapott visszajelzéseket. A kiegyensúlyozatlanság orvoslásaként a karácsonyi szünetet azzal töltötte, hogy a számára legfontosabb 100 embernek megírta, mit értékel bennük a legjobban. 

"Ez az egyik legfontosabb dolog, amit valaha tettem... Magamról is tanultam, hiszen a két leggyakoribb érték, ami szerepelt a levelemben a nagylelkűség és az eredetiség volt. Visszatekintve, a 100 levél egy hét alatt talán egy kissé túlzás volt. De itt az ünnepi szezon, mi lenne, ha mindannyian kiválasztanánk tíz embert és megírnánk nekik, mit értékelünk bennük?”

Grant tanácsát pedig vezetőként különösen érdemes megfogadnod. Ugyanis számos kutatás bizonyította, a munkatársak elégedettségének kulcsa, ha érzik a vezetőjük értékeli és támogatja őket. Egy apró gesztus is igen nagy hatással járhat, ahogy ez Grant, Francesca Ginoval közös kutatása is bizonyította. Vizsgálatukban úgy találták, hogy a vezető pozitív visszajelzése, őszinte személyes köszönete, akár 50 százalékkal is növelheti a munkatársak produktivítását. 

karacsony_szemelyes_marka.png

De a hatékonyságon túl, egy személyes üzenet, mely a címzett legértékesebb tulajdonságait taglalja, növeli a másik önértékelését és magabiztosságát, emellett pedig a motiváltságát is. "A köszönet szép dolog; de ha részletesen megismerteted a másikkal, hogy miben a legjobb, mi az amiben egyedülálló, az rengeteget jelent számára és különösen emlékezetes gesztus.”  Az élményt pedig azzal is fokozhatod, ha kézzel írt lapon teszed ezt. Ráadásul ezzel magadat is megajándékozod - mint ahogy Grant - valami újat tanulhatsz magadról is.

A végére már csak egyetlen kérdés maradt: ki kap levelet tőled idén?

Forrás: Adam Grant hírlevele

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem