Gyerünk a moziba be!

Bár a film nem a valóság, mégis az egyik legkellemesebb módja a tanulásnak. Most 3+1 olyan filmet ajánlok, melyekből szórakozva tanulhatsz sikerről és bukásról, tárgyalási technikákról és meggyőzésről, vállalkozásról és márkaépítésről is. 

mozi.png

Aranypolgár (1941)

Siker és bukás relativitása, pénz és gazdagság személyiségtorzító hatása, a pénz és a hatalom kapcsolata. “Jó ember lehettem volna, ha nem lettem volna ilyen gazdag.” –mondja a film tragikus antihőse. Az Aranypolgár Charles Foster Kane sajtómágnás életét dolgozza fel. A sikeremberét, aki aztán az élet minden területén elbukik. Hiába gazdag, kreatív és alapított olyan médiavállalatot, ami meghatározza majdnem egész Amerika életét, mégsem válhat belőle olyan ember, akire az amerikai álom megvalósítójaként emlékeznek. Az Aranypolgár minden idők egyik legjobb mozija, amit legalább egyszer mindenkinek látnia kell.

12 dühös ember (1957)

Tárgyalási technikák, a meggyőzés módszerei, konfliktuskezelés és a konszenzus megtalálásához vezető út. A 12 dühös ember előkelő helyet foglal el a kedvenc filmjeim listáján. Egy ragyogó bírósági dráma, amely több réteg betekintést nyújt a csoport viselkedés pszichológiájába és az egymásnak ellentmondó értékrendek konfliktusaiba. És persze a film arra is késztet, hogy átgondoljuk vajon hogyan hozzuk meg fontos döntéseinket?

 

Kapj el, ha tudsz! (2002)

Remek megfigyelő képesség, kiváló helyzetelemzés, kreatív problémamegoldás, innovatív gondolkodás, személyes értékesítési technikák. Ezekre a személyes tulajdonságaira alapozta ‘karrierjét’ a bűnözés történetének egyik legsikeresebb és egyben legfiatalabb szélhálmosa. Nem nehéz elképzelni, hogy milyen üzleti sikereket érhetett volne el Frank W. Abagnale, ha képességeit legálisan kamatoztatja. Szórakoztató, könnyed film, parádés szereposztással.

Az ördög Pradát visel (2006)

Márka- és karrierépítés, sales technikák, vezetői és kollegiális szerepek. Az álmok elérhetőek, ha nem is a legrövidebb úton. Kitérőkkel, kitartással és persze kemény munkával. Az ördög Pradat visel szórakoztó, könnyed film, de közben jó néhány megoldás is bemutat hogyan kezelhetőek kényelmetlen helyzetek, hogyan alkalmazkodhatunk új, addig számunkra ismeretlen szituációkhoz úgy, hogy közben saját értékrendünknek is megfeleljünk. 

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem