Melyiket válasszam?

Céges márka vagy személyes márka? - gyakran elhangzó kérdés.  Az előnyöket és hátrányokat hosszan lehetne sorolni mind a két döntés mellett. De inkább váltsunk nézőpontot, tegyük fel másképp a kérdést! 

enmarka.jpg 

Abban a pillanatban, ahogy egy vállalkozásban eléri a résztvevők száma az egyet, azonnal elhangzik a kérdés: a céges vagy a személyes márkámat építsem inkább? Ilyenkor hosszas lamentálás következik, pro és kontra érvek hangzanak el. A céges márka jobb, mert adott esetben eladható. Aztán jön egy de, ember-emberrel üzlettel és amúgy is alapítót/tulajdonost keresik az ügyfelek, hogy csak a leggyakoribb dilemmát említsem.  Az ilyen és ehhez hasonló pro és kontra érvek aztán sokszor egy helyben topogást, bénultságot okoznak. 

nevjegykartya_2.jpeg

Ezt a kényelmetlen, sehova se vezető helyzetet azonban elkerülhetjük azzal, ha átfogalmazzuk a kérdést és a vállalkozás, a cég értékei felől közelítjük meg a problémát. Mint ahogy azt a Drap digitális ügynökség vezetői is megtették. Ahelyett, hogy beleragadtak volna a céges kontra személyes márka kérdésébe, inkább azt keresték: hogyan fér meg az egységesség és a sokszínűség egymás mellett?

nevjegykartya_1.jpeg

A válasz pedig egy olyan arculatban öltött testet, ami egységes, de a csapattagok egyéni tulajdonságainak ismeretében személyre szabható - a cégnév D betűjének variálásával. Ezzel nemcsak a saját alkalmazottaik felé tettek egy gesztust, hanem a szolgáltatásuk jellemzőit is megmutatták: állandó minőség, személyes igényekre szabva. 

nevjegykartya_3.jpeg

A lényeg: ha elakadnál a céges vagy személyes márka dilemmában, válts nézőpontot, fogalmazd át a kérdést és közelíts inkább az értékeid felől. Így, biztosan közelebb jutsz a megoldáshoz. 

kartyak.gif

nevjegykartya_4.jpeg

branding_2.jpeg

Képek: innen.

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem
süti beállítások módosítása