3+1 könyv karácsonyra

“A könyv a legnagyobb varázslat, minden csoda benne van, ami eddig volt s ami ezután lesz..." - vallja Csukás István. És milyen igaza van, ezért is remek dolog könyvet ajándékozni. Ráadásul, az utolsó pillanatban is beszerezhető. 

ornament_for_blog_2.jpg

1. Sir Ken Robinson és Lou Aronica: Elemedben vagy? 

Vedd komolyan az álmaidat! – a megvalósításhoz pedig nem más mint Sir Ken Robinson és szerzőtársa nyújt segítséget. Sir Ken neve valószínűleg ismerősen cseng sokak előtt, hiszen Az iskola megöli a kreatiívítást? című TED-es előadása megérdemelten, hihetetlen népszerűségnek örvend.

De Sir Ken Robinson nemcsak szórakoztató előadó, hanem remek történetmesélő is. Ebben a könyvében is számos történetet mesél olyan emberekről, akiknek sikert hozott az, hogy megtalálták az alkotó elemüket és nem adták fel az álmaikat. Mint például az ígéretes informatikus sztorija, aki a bűvészetre vágyott vagy azé asszonyé, aki fejletlen karokkal született, de a sportmasszázs lett a szenvedélye és ma masszőrként dolgozik, a karjai helyett a lábával gyúrja a klienseit.

Persze, a történeteken túl számos praktikus technikával, tanáccsal és gyakorlati segítséggel is szolgál a könyv. Éppen ezért bárkinek jó ajándék, akinek egy kis motivációra, támogatásra van szüksége a személyes céljai megvalósításában, az alkotó elemének megtalálásában.

2. Dan Ariely: Zseniálisan irracionális

Mindannyiunk környezetében vannak olyan emberek, akik a megismerés felől közelítik a világot. Akik úgy gondolják, hogy a világ működése szabályokra bontható és az emberi gondolkodást pedig az ésszerűség irányítja. Dan Ariely könyve pedig egyszerre bizonyítja és cáfolja az előbbi két tétel igazságát.

Az ésszerűtlenség ugyanis mindennapjaink része, de még az irracionális működésnek is vannak szabályai. A szerző szórakoztatóan, számos példával fűszerezve mutatja be, hogy milyen pszichológiai torzítások befolyásolnak bennünket a magánéleti döntéseikben éppúgy, mint munkahelyi helyzetekben.

Miért csökkentik a nagy prémiumok a felső vezetők teljesítményét? Hogyan vezetnek félre a társkereső oldalak? Mit tanít a legózás a munka élvezetéről? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk Ariely könyvéből. A válaszok pedig nemcsak az önmagunkről alkotott képíünket változtatja, meg hanem árnyaltabbá tesz az irracionalitásról alkotott képünket is.

3. Chris Anderson: Így készülnek a TED-előadások

Van-e a jó előadásnak egyetlen, mindenkire alkalmazható receptje? Ilyen recept természetesen nem létezik. Azonban van néhány olyan összetevő, ami nélkülözhetetlen hozzá. Ezeket rendezte könyvbe Chris Anderson, a TED konferencia legfőbb kurtárora.

A könyv végigvezet a felkészülés legfontosabb fázisain, kezdve azzal, hogyan szerkesszük meg egy előadás tartalmát, egészen odáig, hogyan adjuk elő a modandónkat, hogyan legyünk hatásosak a színpadon.

Természetesen nemcsak a TED színpadán, hanem akkor is, amikor ugyan kisebb a közönség, de a tét legalább akkora, hiszen munkatársainkat kell lelkesítenünk, főnökünket meggyőznünk vagy éppen lehetséges üzleti partnerünket megnyerni az ötletünknek. Egy remek kézikönyv az igazán eredményes kommunikációhoz.

enmarka.jpg

Plusz egyként pedig a Lehetsz kivételes: Az énmárkaépítés alapjai-t – saját könyvemet – ajánlom figyelmedbe. A könyv kiváló ajándék lehet, mindazoknak, akik már megtalálták a hivatásukat, de a továbblépéshez szükségük van arra, hogy mások is megismerjék a szakmai tudásukat, teljesítményüket. A könyv ehhez nyújt segítséget inspiráló példákkal és praktikus tanácsokkal.

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem