10 mondat, amit ne használj!

A nyelv a gondolataink - és személyiségünk - kifejezésének legalapvetőbb eszköze. Ezért sem mindegy, hogyan használjuk, hogyan fejezzük ki magunkat. Összegyűjtöttem tíz mondatot, amit semmiképp sem érdemes professzionális környezetben használni. 

szemelyes_marka.jpg

1. Mert mindig így szoktuk.

A legrosszabb magyarázat, a rugalmatlanság bizonyítéka. Azok hivatkoznak erre, akik képtelenek vagy nem akarják átgondolni a dolgokat vagy/és jobb módszereket találni.

2. Megoldjuk Okosba'.

Rejtő csodálatos regényében, a Szőke ciklonban is elhangzik a ’becsület olyan, mint a jó szabás: annyira sem szabad feltűnni, hogy dicsérjék’. Az ügyeskedés csábító, de ha egy picit is fontos a szakmai becsületed, messzire elkerülöd az ilyen helyzeteket.

3. Igen. (amikor igazából nemet mondanál)

Semmi jó nem származik abból, ha a szavaid és a gondolataid nincsenek összhangban. Ha valamit nem akarsz megtenni, elvállalni, akkor mondj nemet.

4. Neked csak két perc.

Mindenki tisztában van azzal, hogy a folytatásban egy olyan kérés következik, ami legalább egy óra elfoglaltsággal jár és persze szívességből.

5. Millió ötletem van!

Ötlete mindenkinek van, de a megvalósítás az, ami igazából számít. Tervezz és valósítsd meg!

6. Nem akarok panaszkodni, de...

Akkor bele se kezdj!

7. "Loptam".

Vannak akik ezzel a felkiáltással jelzik, hogy egy közösségi oldalra posztolt tartalmat megosztanak. Ehelyett inkább jelöld meg a forrást, az eredeti poszt alatt pedig - esetleg egy üzenetben - fejezd ki tetszésedet.

8. Fontos/komoly/befolyásos ember vagyok.

Ahogy Margaret Thatcher is megjegyezte: “Befolyásosnak lenni olyan, mint úrinőnek lenni. Ha fel kell hívnod rá a figyelmet, akkor nem vagy az.”

9. Bocsánat, hogy késtem.

A pontosság az egyik legfontosabb dolog az üzleti életben. Ha nem érkezel meg a megbeszélt időben, akkor az azt mutatja, hogy nem tiszteled a másik idejét.

10. Trágár szavak (tetszőleges mondatban)

A trágárság nemcsak közönséges, hanem azt is jelzi, nem vagy elég szellemes ahhoz, hogy valami mást, például egy jobb sértést kitalálj helyette.

Kép: innen

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem
süti beállítások módosítása