Fokozd a boldogságod!

Az elmúlt években a világ leggazdagabbjai közül egyre többen csatlakoznak Warren Buffett milliárdos sztárbefektető kezdeményezéséhez. A kezdeményezés lényege, hogy a kiemelkedően gazdagok még életükben osszák szét vagyonuk legalább felét jótékony célra. A kezdeményezéshez olyan hírességek csatlakoztak, mint például Bill Gates, Mark Zuckerberg vagy éppen Tim Cook, az Apple vezetője.

marbella_charity.jpg

Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen az, hogy ki, milyen ügyet támogat markánsan megmutatja értékrendjét, személyes orientációit és még jó érzést is okoz az adományozónak. Emellett a legújabb kutatások azt is bebizonyították, hogy nem csak a személyes jó érzést, de a fizikai és érzelmi jólétet, a boldogság szintet is növeli a jótékonykodás. Robert Ornstein, pszichológus és az orvos David Sobel a Healthy Plesaures című könyvükben úgy fogalmaznak, hogy mások segítése egyfajta eufória érzettel is jár, erősíti az immunrendszert, növeli a várható élettartamot és az önbecsülést. 

Persze, a jótékonykodás motivációi igen eltérőek lehetnek. Magyarósi Csabát és Szűcs Ádámot - az Egy nap a városban blog szerzőit - például a személyes frusztrációjuk indította erre. És ha már jótékonykodnak akkor nem aprózzák el, célként a gyermekéhezés felszámolását határozták meg. Nem kis feladat, hiszen ma Magyarországon húszezer gyerek éhezik.vh_transparant.png

Csabáék  a Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal fogtak össze és garantálják, hogy minden egyes fillér kizárólag a gyermekeknek megy, kizárólag élelem formájában, nincs semmilyen adminisztrációs költség, a blog és az Alapítvány egyetlen forintot se tart meg. Csak ételre költik a pénzt és az egyenesen a gyerekekhez jut el. Ráadásul egy olyan támogatási modellt dolgoztak ki, melyben tulajdonképpen csak megelőlegezed a támogatást, majd kedvezmények formájában visszakapod. Egész pontosan leeheted olyan menő helyeken, mint például a Kiosk, a Sarki Fűszeres vagy a Gerlóczy, hogy csak a személyes kedvenceimet említsem (a folyamatosan bővülő listát itt találod). Így végül  a jótékonykodás egyetlen filléredbe sem kerül. Te is jól laksz és egy gyerek is. A pontos részleteket Csaba elmondja a videóban:

A lényeg az, hogy a jótékonykodás kellemes mellékhatásainak megtapasztalásához nem kell csilliárdosnak lenned. Elég, ha van havi 3500 vagy 5000 vagy 7500 forintod és csatlakozol a Légy te a város hőse! projekthez. A támogatásodat  itt tudod megkezdeni, vágj bele, még ma. Nem fog fájni. Sőt, nő a boldogság szinted és nulla forintból mentettél meg egy gyereket az éhezéstől.

Legyünk együtt a Város hősei!

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem