5 szokás a sikerért

Sokan szeretnének sikeresek lenni. Az, hogy kinek, mit jelent a siker az egyéni dolog. Ahány ember, annyiféle cél és vágy. Talán éppen ezért, nincsenek általános receptek. 

szemelyes_markaepites.jpg

Azonban van néhány dolog, ha úgy tetszik szokás, mely elősegítheti az egyéni célok megvalósulását. Legyen ez egy szuper vállalkozás megvalósítása, egy csodás karrierív befutása vagy éppen az énmárka tudatos építése. Tehát ma 5 szokás és a kapcsolodó 5 legjobb előadás.

Nem feltétlenül kell a legeslegjobbnak lenned, a legeslegjobb képességekkel rendelkezned. Sokkal inkább a képességek megfelelő mixére van szükséged, melyből nem hiányozhat a kitartás. Erről beszél Angela Lee Duckworth is előadásában.

Figyelj és tanulj... "Egy vezető nem attól jó, hogy igaza van. Azért jó, mert hajlandó tanulni és megbízni másokban"- vallja Stanley McChrystal. A saját tapasztalataiból leszűrt tanácsait nem csak vezetőknek érdemes megfontolni.

A konfrontáció, a konfliktusok felvállalása az egyik legfantasztikusabb együttműködési modell is lehet. Egy jófajta nézeteltérés a legjobb gondolatokat hozhatja ki belőlünk és a körülöttünk lévőkből. Tehát legyenek körülötted olyan emberek is, akik nem mindenre csak bólógatnak, hanem mernek ellentmondani neked.

Richard St. Johns nyolc lépésben foglalta össze a sikerhez vezető utat. De talán a leglényegesebb üzenete, hogy az egyszer már bevált cselekvési sort - mely a sikerességedet biztosította - ne hagyd abba tedd rutinná. 

És végül, de nem utolsó sorban: ne kívülről várd a megoldást.  "Fel kell hagyjunk azzal, hogyha nem tervezzük meg saját életünket, akkor valaki más fogja megtervezni azt helyettünk, és lehet, nem fog tetszeni nekünk az a beosztás." Nigel Marsh a munka és a magánélet egyensúlyáról beszél, de ez igazából ez csak apropó arra, hogy felhívja a figyelmet a saját felelősségünkre: 

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem