A jó történet kulcsa

A történet az ami igazabb az igazságnál, tartja a régi mondás. Talán ez az egyik oka amiért szeretünk történetek hallgatni és mondani. 

tortenetmeseles.jpg

Egy jó történet egyfelől tudást, információt ad át arról, hogyan kell vagy nem kell cselekednünk, másrészt inspirál és cselekvésre motivál. De mitől jó egy történet? Mire figyeljünk, amikor sztorizunk, bemutatkozunk vagy éppen prezentálunk? Ennek át- illetve újragondolásához nyújt segítséget Andrew Stanton filmkészítő - "Játékháború", "WALL-E"  -- előadása. 

storytelling.jpgStanton állítása szerint a történetmesélés tulajdonképpen olyan mint a viccmesélés: elsőként a csattanóval kell tisztában lenned és csak utána jöhet a többi. Nyitó mondatai persze nemcsak a mondanivalóját szemléltetik kiválóan, hanem egy fontos dologra is felhívja a figyelmet amivel nem árt tisztában lenned amikor az énmárkádat építed. Tehát, egy turista utazik a skót felföldön, és megáll a kocsmában egy italra...

Kép: innen.

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem