Kiváltságosak

Hat teljesen különböző nő, más és más társadalmi és családi háttérrel, az átlag életkoruk 80, stílusuk egyedülálló és egyikük sem érzi magát öregnek. Ezek a nem mindennapi nők a Fabulous fashionistas című dokumentumfilm főszereplői. 

nok_es_szemelyes_marka_2.jpg

Az öregedésnek nem kell feltétlenül valami komor és szomorú folyamatnak lennie. E tétel bizonyítása volt a  rendező szándéka, nem több. Miközben az alaptétel teljes bizonyítást nyer a remekül megválasztott szereplők által, Sue Bourne (a film rendezője) valami mást is megmutat: milyen az, amikor a belső tulajdonságok egybevágnak a megjelenéssel. nok_es_szemelyes_marka_1.jpg

A legfiatalabb szereplő a 73 éves Sue Kreitzman, aki sikeres szakácskönyv íróból lett művész. A legidősebb megszólaló pedig Trumpington bárónő, aki egyben a Lordok Házának is a legkorosabb női tagja. Gyllian Lynne (87), aki táncosként kezdte karrierjét a 40-es években, majd koreográfusként folytatta - többek között a Macskákat és Az Operaház fantomját koreografálta.

Daphne Selfe már túl a 90 felé közeleg és a legidősebb aktív modell Nagy-Britaniában, egyébként modellkarrierjét 70 évesen kezdte. Az aktivista Bridget Sojoumer és végül, de nem utolsó sorban Jean Woods. Jean élete 75 évesen vett új irányt, amikor elvesztette imádott férjét 56 év házasság után. Ekkor helyezkedett el bolti eladóként a GAP egyik üzletében. 

Tehát, hat különleges nő, akik látszólag csak az öltözködési szokásaikról vallanak, de közben valami másról is. Ahogy az apró részletekből összeáll a történetük, ráeszmélünk, hogy az olykor meglepő megjelenésük mennyire pontosan leképezi személyiségüket, humorukat és lendületüket.

Tanulhatunk tőlük: kockázatvállalásról, újrakezdésről, a kiváncsiság fontosságáról, a személyiségünk vállalásáról és megmutatásáról. Talán a legszebb mondat a film végén hangzik el "öregedni kiváltság" és számukra valóban az.

A filmet teljes egészében megnézhetitek például itt.

 

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem
süti beállítások módosítása