Dávid és Góliát

Sokszor szeretnénk hinni abban, hogy a vesztesek is nyerhetnek, hogy a kiszolgáltatobbnak tűnő is győzhet, hogy gyengességeink jelenthetnek előnyt is. Ezt szimbolizálja Dávid és Góliát története és erről szól Malcolm Gladwell új könyve is, mely a jövő hónap elején jelenik meg.

new_malcolm_gladwell.jpg

Hogyan győzhet az esélytelenebb? – ebben a kérdésben foglalható össze az új Gladwell könyv tematikája. A választ már az előszóban megkapja az olvasó: nem mindegy hogyan nézünk a minket érő kihívásokra. Ha másképp tekintünk a gyengeségeinkre vagy éppen a belőlük fakadó tulajdonságainkra, akkor pont ez lehet a siker, a boldogulás kulcsa. 

Ebben talán nincs túl sok újdonság, hiszen jónéhány önsegítő könyvet találunk ebben a témában. Mégis érdemes a könyvet elolvasni, hiszen a szerző – a tőle megszokott informatív és szórakoztató stílusban - ötvözi az elméleteket és száraz statisztikai adatokat a különleges vagy éppen hétköznapi emberek történeteivel. 

Azért, hogy a végén szembesítsen azzal, hogy amit magától értetődőnek tartottunk: azaz nem mindig a legelőnyösebbnek hitt választásokból származik a legtöbb hasznunk. Így például a kisebb osztálylétszám nem feltétlenül hasznos, és egyáltalán nem biztos, hogy a kiemelkedő karrier záloga a jobb iskola. Sőt, egy látszólag egyszerű történet is meglepő összefüggéseket takarhat, mint a diszleksziás ügyvéd esete, aki sikerét  éppen a társadalom által hátránynak tartott tulajdonságának köszönheti. david_goliath_malcolm_gladwell.jpg

A Dávid és Góliát a jövő év első felében jelenik meg magyarul a HVG Kiadó gondozásában.

 

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem