Mi motivál?

"Van egy jó és egy rossz hírem... A jó hír az, hogy nem nehéz a motivációt növelni. A rossz hír az, hogy a motivációt megszüntetni hihetetlenül egyszerű, és ha nem figyelünk oda, nagyon könnyen meg is tesszük." - állítja Dan Ariely, viselkedés közgazdaságtan kutató. 

motivation.jpg

Mi motivál bennünket a munkában? A pénz vagy a mostanában sokat emlegetett flow élmény? Úgy tünik a dolog ennél bonyolultabb. Ariely inspiratív előadásának egyik erénye éppen az, hogy nem egyszerűsíti le a képletet egyetlen egy dimenzióra. Szellemes példákkal - garantáltan másképp nézel ezután a süteményporokra - és néhány meghökkentő kérdés kíséretében - például belegondoltál már valaha abba, hogy mennyiért adnád el a gyereked? - ismerteti kutatási eredményeit. Az előadást különösen vezetőknek ajánlom.

 

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem