Az introvertáltak ereje

A zárkózott - introvertált - személyiség nem igazán előnyös napjainkban, amikor társaságinak, eljárósnak lenni elképesztően fontos. Susan Cain, saját bevallása szerint is introvertált és maga is gyakran szembesült nehézségekkel emiatt, a társaságiasságot talán túlzottan is felértékelő világban. 

susan_cain.jpg

Talán éppen ezért, hét évet szánt arra, hogy ezzel a problematikával foglalkozzon. Kutatási eredményeit és következtetéseit a Quiet: The Power of Introverts in a World That Can't Stop Talking című könyvben foglalta össze. Miután számos remek kritikát olvastam a könyvről - és magam is inkább introvertált vagyok - nagy várakozással kezdtem az olvasásba. De nem ért csalódás.

A könyv nemcsak rengeteg adalékkal szolgál az introvertált személyiség megértéséhez, hanem a megfelelőbb együttműködéshez és csapatmunkához is számos gyarkorlati tanáccsal szolgál. A szerző legfontosabb üzenete, hogy a befelé fordulás nem csupán rendkívül elterjedt, de társadalmilag is előnyös és szükséges. A könyv legjobb összefoglalója, pedig a szerző TED-es előadása:

Kép: innen és innen.

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem
süti beállítások módosítása