Ti küldtétek: Melinda levele

Sokan kételkednek az álláskeresés rendhagyó módjaiban és a personal brandingben is. A legkevésbé ellenkezők is meggyőződéssel vallják: “Lehet, hogy ez máshol – mondjuk Amerikában – működik, de itt magyar körülmények között egész biztosan nem." Legfeljebb csak a kreativ munkakörök esetében.” Ezért is örültem Melinda levelének, mely cáfolja az említett vélekedéseket. 

személyes marketing a.jpg

"Lindsay sztorija nyomán jutott eszembe, hogy megosszam a saját élményemet, amennyiben érdekes lehet a blog számára. Még három-négy évvel ezelőtt, egy használt autókkal foglalkozó cégnél pályáztam egy pozícióra. A saját személyes, bizalmas információimat nem akartam kirakni az adott cég piacterére. Más megoldást kellett találnom. Webszerkesztői tapasztalat híján a blog mellett döntöttem. A főoldalon a csatolt kép volt látható, de letölthető volt az életrajzom, a referenciáim, valamint a motivációs levelem is - utóbbi az Év autója rovatként futott az oldalon. Természetesen szinte azonnal felhívtak a cégtől, miután megkapták a pályázatomat, végül azonban Lindsay-hez hasonlóan én sem oda kerültem. személyes marketing.jpg Ez a megközelítés a további karrieremben is sokat segített. Bátrabb lettem, ha láttam lehetőséget az adott hirdetésben, akkor nem féltem valami out-of-the-box ötlethez nyúlni. Emellett rádöbbentett arra, hogy a személyes plusz mennyit dobhat egy kiválasztási folyamatban. Amikor azt mondja a HR-es, hogy wow, ez valami új, egyedi. személyes marketing b.jpgHiszek abban továbbá, hogy nem kell mindig, minden állásra ennyire egyedi, időigényes ötlet, mert ez sokszor nem megvalósítható. De tudom, hogy azt is megjegyzik például: ha az ember a CV-jébe – az érdeklődési körhöz - becsempészi a kedvenc csokiját akkor, amikor egy csokoládét forgalmazó céghez megy interjúra. “ 

Képek: Gottfried Helnwein

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem