Felturbózott úthenger

"Fogadok, hogy én vagyok a legbutább ember a teremben, hisz az iskolát sem tudtam befejezni. Szenvedtem az iskolában. De már nagyon fiatalon tudtam, hogy imádom a pénzt, az üzletet és ezt az egész vállalkozói dolgot." - kell, ahhoz némi magabiztosság és pimaszság, hogy valaki ezekkel a mondatokkal kezdje az előadását. Gyanítom, hogy Cameron Herold az említett tulajdonságokban nem szenved hiányt, hiszen ezekkel a mondatokkal indította TEDx-es előadását. 

cameron_herold.png

Herold az iskolai oktatás erős kritikáját fogalmazza meg, kicsit sem diplomatikus módon. Egy vállalkozódinasztia sarjaként a speciális vállalkozói ismeretek oktatását hiányolja. Persze, megoldási javaslatokkal is előáll, a maga sajátos stílusában. Tudom, e problémakör feszegetése nem újdonság, hiszen itthon is időről-időre előáll valaki ezzel a témával. Azonban Herold nemcsak stílusában - nem finomkodik olyan, mint egy felturbózott úthenger -, hanem megoldási javaslataiban is különbözik az általam eddig megismert elképzelésektől.  Nemcsak az oktatási rendszer tematikájára tesz javaslatot, hanem a szülőket is ellátja gyakorlati tanácsokkal. cameron herold 1.jpgIdőnként sziszegtem és több helyen túl soknak találtam a fickót. Ugyanakkor lehengerlőnek és figyelemreméltónak is. Pont emiatt ajánlom figyelmetekbe. Végtelenül kíváncsi vagyok: ti mit gondoltok az előadásról, valamint az általa felvetett javaslatokról?  Az előadáshoz klikk a videóra, a véleményeket pedig kommentben várom - itt vagy a blog Facebook oldalán. 

 

Képek: innen és innen.

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem