SlideShare tippek

Havonta 60 millió látogató, másodpercenként 1140 dia megtekintés. Nem rossz számok, de ami még jobb, hogy a SlideShare ötször nagyobb "üzleti" forgalmat (cégtulajdonosok, szakmai tartalmak iránt érdeklődők) bonyolít, mint más népszerű weboldalak (például: a LinkedIn, a Facebook vagy a Twitter). Gyanítom, hogy ezek után már nem nagyon kell magyaráznom milyen hasznos lehet az énmárkád építésekor. Tehát, elő a szuper prezentációkkal magadról vagy a tevékenységedről. 

Mint ahogy már kiderült a felvezetésből a SlideShare arra szolgál, hogy prezentációkat ossz meg másokkal. Én úgy gondolom, hogy az információmegosztás segíti a szakmai előmeneteled és az énmárkád építését. Mielőtt azonban feltöltenél a SlideShare-re egy prezentációt érdemes néhány szempontot átgondolnod. 

A legfontosabb, hogy ellenőrizd valóban érthető-e mindenki számára plussz hangzó anyag nélkül. Mivel a diákat nem kíséri beszéd a vizualitás még fontosabb, mint más esetekben. Ez azonban nem jelenti azt, hogy hosszú szöveggel kellene telezsúfolnod a diákat. Inkább jó minőségű képeket és rövid, tömör mondatokat használj. A diák számossága sem mindegy. Én még nem láttam túl rövid prezentációt, csak túl hosszút. Ilyenkor is hasznosítható Guy Kawasaki 10-20-30-as szabálya. Persze, a 20 perc beszédet leszámítva, hiszen itt nincs hang. 

 

A SlideShare lehetőséget nyújt arra is, hogy linkeket ágyazz a prezentációdba. Használd ki ezt a funkciót és az első vagy/és diára linkeld be a Linkedin profilodra, vagy a weboldaladra mutató linket. Így az érdeklődők könnyen elérhetnek. E mellett a feltöltött prezentációdat könnyen beágyazhatod más felületekre is. De beállíthatod azt is, hogy a Linkedin profilodon automatikusan megjelenjenek az újabb és újabb feltöltések. Vagy például, ha előadsz (mondjuk egy konferencián), akkor feltöltheted az előadás reggelén a prezidet és azt az előadás kezdetekor twittelheted "Éppen erről beszélek...". 

De ha nem akarsz megosztani saját tartalmakat, akkor is érdemes körülnézned ötletekért. Például a "Most popular today" szekcióban, ahol a legjobb prezentációkat teszik közzé. 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Personal branding közösséghez. Klikk ide.

Képek: innen

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem