Ginni Rometty és a kockázatvállalás

Immár második hetét kezdi meg Virginia M. Rometty új munkakörében, az IBM elnök-vezérigazgatójaként. A kinevezés híre többeket meglepett - tavaly októberben -, hiszen Rometty az első női vezető a konzervatív vállalati kultúrájáról is híres cégnél. 

Az 54 éves Virginia Romettyt, csak Ginni-ként emlegetik az IBM-nél. Karrierjék a General Motorsnál kezdte, de már több mint 30 éve az IBM alkalmazottja. Rendszermérnökként kezdte, majd az üzleti szolgáltatásokkal foglalkozó csoporthoz került. A 2000-es évek elején már ő vezette a PriceWaterHouseCoopers tanácsadó részlegének felvásárlását, amely az IBM stratégiaváltásának fontos elemévé vált. (Az sem elhanyagolható, hogy mindössze 3,5 milliárd dollárért sikerült az üzletet nyélbe ütnie, miután a PWC visszautasította a HP 17 milliárd dolláros ajánlatát.) Elnök-vezérigazgatói kinevezése előtt a cég marketingért és stratégiai tervezésért felelős igazgatóhelyettes volt. Az elmúlt hét évben állandó szereplője a Fortune magazin legbefolyásosabb nőkről szóló összeállításának - az idei listán a hetedik helyre sorolták. 

Kétségkívül sikeres karriert tudhat magáénak Rometty. Az is biztos, hogy ilyen karriert nem igazán lehet kockázatos döntések és lépések megtétele nélkül megvalósítani. Lássuk tehát, hogy vélekedik a kockázatos döntésekről maga az érintett. 

Kép: innen.

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem