Egy igazi magyar brand

Van egy futás bolond barátom - Péter -, ami nem is csoda, hiszen én is futok (még ha nem is olyan megszállottan, mint ő). De ez most nem is olyan érdekes, vagyis a történet szempontjából mégis. Szóval, a minap levelet kaptam Pétertől: 

"Szia, küldök valami érdekeset. Futás, de igazi PB gyöngyszem. Érdemes rászánni egy negyedórát. Itt a srác saját blogja, a Dagadt Köcsög. A sztori azért hatalmas, mert ez a Dagadt Köcsög dolog komoly brand lett pár hónap alatt a futók között..."

A köcsögözést undorítónak találom és furcsa volt egy toleránsnak ismert barátom szájából hallani. Húztam-halasztottam a dolgot, aztán megnéztem az ajánlott blogot. Elég direkt, nem igazán szépelgő a stíl, mégis magával sodor. Egy ego-blog és egy futónapló sajátos keveréke. A történet és a teljesítmény, pedig impresszív és épp ezért motiváló. A bejegyzésekből nyomon követhető, egy ma már erős én-márka születése.

A sztori, 2009. decemberében indul, amolyan magyarosan: önmarcangolással, komoly túlsúllyal és szégyen érzettel. Majd jön a felismerés, a döbbenet, ha a túlsúly és a mozgás nélküliség marad, akkor elképzelhető, hogy nincs sok hátra. Futócipő vásárlás, majd nyomás futni. Pontosabban gyalogolni, hiszen hősünk 124 kiló. A szokásos gyötrelmek és akadályok: nincs idő, fáradtság van, hideg van, meleg van, stb. De nem adja fel. Gyalogol sokat, egy idő után kocog. Amikor már néha futni is sikerül, beépíti a napi rutinba, hogy ne győzzön a lustaság.

Aztán 2011. április 10-én, már a Vivicittán robog: "111 kilóval és 1:11'30-as idővel 6'26"-os űrtempóval sikerül beérnem a versenyen. Nem ismer senki, egyedül téblábolok, a mozgásom nem acélos, de boldog vagyok. A hangulat annyira magával ragad, hogy aznap eldöntöm, hogy amint lehet megyek tovább, csak versenyről versenyre szeretnék járni, csak futni és futni...

Április 29. éjjel Átkattanok. Minden profilképemet kicserélem a legdurvább 124 kilós képemre, elindítom a blogot. Régi osztálytársak, ismerősök elől eddig kifejezetten bujkáltam, de az új életmódomnak már kezdenek nyomai is lenni, már fel tudom magam vállalni, sőt kezdek büszke lenni arra, hogy honnan indultam. Fényképezem, fényképeztetem magam. Mindig a végletek."

 

A végletek jegyében júniusban már irány az Ultrabalaton, ahol a blog neve miatt, mindenki "köcsögözik". Ez az a pillanat, amikor egy igazán undorító frázis új értelmet nyer. Pár hónap alatt egy szitókszóból, bíztatás és ezzel együtt egy brand született. És, hogy mi kellett ehhez? Önreflexió és önismeret, kitartás és teljesítmény, valamint némi kitárulkozás. Mgergoo, erős branddé és futóvá vált. Ma már többen futnak DK pólóban, a megbecsülés és elismerés jeleként. E mellett Mgergoo a futó közösség emblematikus tagja és az egyik legnépszerűbb, hazai futóblog szerzője is lett. 

Mgergoo. DK. 99.7 kg. Just do it! 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Personal branding közösséghez. Klikk ide.

Forrás: futo.blog.hu és dagadtkocsog.blog.hu

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem