Selby az otthonodban

Todd Selby, ma már ismert és sokat foglalkoztatott fotós és illusztrátor, de ez nem volt mindig így. Dolgozott fordítóként, idegenvezetőként, térképészként, portré fotósként és tanácsokkal látott el egy mexikói szenátort, hogyan küzdjön a korrupció ellen. Nem egyértelmű életút. Vajon hogyan lett az idegenvezetőből a francia Vogue-nak is dolgozó, elismert fotós?

Csak kíváncsiság, tehetség és némi kitartás kellett hozzá. Selby már portré fotósként dolgozott, amikor egy magazin felkérte a híres író Tom Wolf fotózására. A kép elkészült, nem is sikerült rosszul, de Selby nem volt vele teljesen elégedett. Úgy érezte, hogy nem mond el semmit Wolf személyes történetéről. A megoldást az író személyes terének, a személyes tárgyainak bemutatásában fedezte fel. Az ötlettől fellelkesülve barátait kezdte fényképezni a saját otthonukban. Majd 2008 júniusában, gondolt egyet és elindította blogját.

 

A projekt sikerre volt ítélve, hiszen ki ne szeretne egy kicsit bepillantani mások életébe és egy kicsit leskelődni. Az oldal látogatottsága gyorsan emelkedett (több mint ötvenezer egyedi látogató naponta). Rengetegen jelentkeztek a világ minden pontjáról, hogy Selbyt otthonukba invitálják és nagynevű cégek, magazinok keresték meg ajánlataikkal. Többek között a Nike, a New York Times Magazine T és a Vogue. 2010-ben könyv formájában is megjelentek a blogon posztolt fotók ("The Selby is In Your Place").

Az elképesztően jó fotó-sorozatok történetekké állnak össze. Selby az induláskor - a hagyományos értelemben vett - kreatív emberek (designerek, grafikusok, művészek) otthonait mutatta be. Mára kiterjesztette a kreativitás definicióját és képeiben (kisfilmjeiben) mesél a városi farmerről, szakácsról, cukrászról vagy akár egy bőr nagykereskedőről. Történetei bizonyítják, hogy néha érdemes egy kicsit más szemszögből ránézni egy-egy foglalkozásra, akár egy kamera segítségével.

Kedvenc filmem a bőr nagykereskedőről:

 

Selby képeit itt találod.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is a Facebook Personal branding közösségéhez. Klikk ide.

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem