Milyen hosszú két perc?

Hétfőn este, Marc Jacobs kapta az Amerikai Divattervezők Tanácsának Geoffrey Beene életműdíját. A díjat Sofia Coppola adta át, természetesen Jacobs által tervezett ruhában.

"Őszintén, mindig szenvedtem az írással. Egyszerűen, nem írok jól. Ha bármikor írnom kell valamit, leírom a gondolataimat, jegyzeteket készítek és több, mint egy hétig szerkeszgetem őket. Aztán sorba rendezem őket és újraolvasom. Ezután megmutatom valakinek. Majd újra átolvasom. Tehát, ez egyfajta folyamat, ami napokig tart és amikor már nagy a nyomás, valahogy összeáll." - nyilatkozta Marc Jacobs a világ egyik legtehetségesebb és egyben egyik legelismertebb divatkreátora, a díjátadójára készülve.

Sokan vannak, akik nem szeretnek a beszédet mondani és Jacobs egyértelműen, ebbe a kategóriába sorolható. Amikor fellépett a pódiumra, ömlött róla az izzadtság. A mindössze két perces beszéd alatt többször bakizott - annak ellenére, hogy jegyzetet használt - szemmel láthatóan izgult.

Jacobs beszéde jól példázza, milyen hosszú lehet két perc, amikor minden szem rád szegeződik. Csodálom Marc Jacobs munkáit, de minden lehetősége adott lett volna, hogy - akár most, akár az évek során -, felkészüljön az ehhez hasonló helyzetekre. Hiszen tisztában van a saját gyengeségeivel is, mint ahogy a nyilatkozatából kiderült. 

Lehetsz a legjobb a területeden, szert tehetsz kellő önismeretre, de ha tudod, hogy mi az, ami nem megy, akkor érdemes azzal foglalkozni - ha egyedül nem megy professzionális segítséget kérni - és gyakorolni. Már csak azért is, hogy az elismerés pillanatai, ne váljanak rémálommá.

Ha tetszett a poszt , csatlakozz te is a Facebook Personal branding közösségéhez. Klikk ide.

Képek: itt, itt és itt.

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem