Benjamin Franklin receptje

Szeretem az önéletrajzokat és Benjamin Franklint is eléggé bírom. Azzal együtt is, hogy kissé mániás lehetett. Lenyűgöző, hogy mennyi mindennel foglalkozott és nem is eredménytelenül. Ez esetben indokolt kérdés: hogyan jutott ideje mindenre?

benjamin_franklin.jpg

Csak néhány fontosabb pontot említenék a tevékenységéből. Postaügyi miniszter volt, filozófiai társaságot alapított, létrehozta az első kölcsönkönyvtárat, Pennsylvania megválasztott kormányzója volt - egyébként ezért nem fogadott el fizetséget -, valamint kezdeményezte az Amerikai Függetlenségi Nyilatkozatot, hogy csak néhány dolgot említsek. Hogy jutott ideje mindenre?

A válasz egyszerű: kialakította saját rendszerét és mindig az éppen adott feladatra fókuszált. Tehát, ha olyan eredményes akarnál lenni, mint Benjamin Franklin (én mondjuk a negyedével is nagyon boldog lennék) akkor alakítsd ki a saját rendszered és ami, még ennél is fontosabb szisztematikusan tartsd is be. 

bf.png
Egyébként, az is  elég figyelemre méltó, ahogy a napját keretezte. A reggeleit egy kérdéssel indította és az estét is így zárta: Mi jót tehetek ma? Mi jót tettem ma?

 

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem