Mutasd az irodád, megmondják ki vagy?

Milyen az irodád? Minden élére van állítva? Vagy ellepik az iratok és a jegyzetek? Vannak növények? És bekeretezett kép a családról?  Sam Gosling, személyiségkutató és Meredith Wells pszichológus azt állítja, hogy az irodai környezetünkön is megmutatkozik a személyiségünk lenyomata. Vagyis a körülöttünk lévő tárgyak alapján következtetni lehet arra, hogyan viszonyulunk a munkánkhoz és a munkahelyünkhöz.

005_office.jpg

Néhány példa:

Növények - a jól gondozott növények azt jelzik, hogy ragaszkodunk a munkahelyünkhöz
Cédulák, post-it jegyzetek - A cédulák tömege azt jelzi, ha valaki szétszórt
Fali-, asztali óra - feladat-orientált ember, aki általában alapos és szorgalmas.
Családi fotók - a pszichológusok véleménye szerint státusz szimbólum. Abban azonban nem jutottak egyességre, hogy mit jelképez. Szerintük a kép elhelyezkedése nyújthat ebben támpontot. Ha az iroda tulajdonosával szembe fordítva áll, akkor valóban érzelmi motivációk miatt van a kép az irodában. Ha fordítva, akkor csak egy show része.
Rendezettség-rendetlenség - megpróbálhatjuk elrejteni a rendetlenségünket elrejteni a fiók mélyére, de a pszichológusok azt állítják, hogy ez a személyiség tulajdonság nagyon ellenáll a változásnak. A tipp-topp munkaterület rendezett gondolkodásra utal.
Csupaszság - az üres munka terek a cégnél betöltött alacsony státuszra utalhat és
az elkötelezettség hiányára.

Nem vagyok benne biztos, hogy helytállóak a kutatók következtetései, de kíváncsi lennék, hogy milyen következtetéseket vonnának le

Al Gore, 

Warren Buffet,

vagy Martha Stewart irodáját látva?

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is a Facebook Personal branding közösségéhez. Klikk ide.

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem