Hokilecke nem csak jéghoki őrülteknek

Dávid barátommal filmekről beszélgettünk, olyan filmekről, melyek motiválnak. Nos, mivel Dávid nagy jéghoki rajongó, mi más ugorhatott volna be először, mint a "Csoda a jégen". A történet és a film sem új. 1980-ban járunk: két politikai nagyhatalom, két világrendszer áll egymással szemben, de csak egyetlen uralkodik a jéghokiban: a Szovjetunió verhetetlen együttese. Azonban az 1980-as téli olimpián az amerikai válogatott, minden előzetes várakozást felülírva legyőzte őket. Győzelmük a legendák magasságába emelkedett.

miracle_on_ice-eruzione_goal_celebration.jpg

Erről szól a 2004-ben készült film. Pontosabban arról, hogy Herb Brooks (Kurt Russell) az energikus és megszállott amerikai hokiedző, hogyan épít csapatot 26 fegyelmezetlen, nevelhetetlennek tűnő főiskolásból és egyetemistából.

Brooks legendás edzővé vált, de az is biztos – diplomatikusan fogalmazva -, hogy nem bánt kesztyűs kézzel a játékosaival. Sem lelkileg, sem fizikailag. Ő, nem az az iskola, amelyik dicsérettel motivál. Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért elképesztő teljesítményekre sarkallta csapatát.

Te mit nézel, amikor alulmotivált vagy?

Képek innen és innen.

 

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem