Állatok az állásinterjún

Az interjúztató célja, hogy fél-egy óra alatt megismerje a jelöltet és eldöntse, kíván-e a jövőben együtt dolgozni vele. Talán ez az oka, hogy a legabszurdabb kérdésektől sem riadnak vissza időnként. Nézzük, mit kérdezz egy nagypályás! Arkadin Kuhlmann, az ING Direct elnöke, az alábbi japán személyiség tesztet használja: Van öt állatod: egy oroszlán, egy tehén, egy ló, egy majom és egy nyúl. Egyet közülük hátra kell hagynod. Melyiket nem vinnéd magaddal? És miért?

A tesztben az oroszlán a büszkeséget, a a munkát, a tehén a családot, a majom a barátokat, és a nyúl a szeretetet jelképezi. Ha egyszer Kuhlman interjúztatna, akkor a lovat mindenképp vidd magaddal, különben nincs esélyed.

Egyébként Kuhlman a tehenet hagyná hátra, mert lassú. A lovon ülne, a majmot a vállára ültetné, a nyulat a kabátjába tenné és az oroszlán mellettük baktatna.

Mi volt a legmeglepőbb kérdés, amit állásinterjún hallottál?

Kép innen és innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is a Facebook Personal branding közösségéhez. Klikk ide.

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem