Ne rombold az énmárkádat!

Mindjárt itt a karácsony és az év vége. Ez az időszak nemcsak az év végi hajtás, hanem a vállalati, üzleti partik ideje is. Valószínűleg te is jó néhány meghívást kaptál már. Ezek a partik, borvacsorák, fogadások remek lehetőséget nyújtanak új üzleti kapcsolatok építésére vagy a régebbiek elmélyítésére. Azonban egy este alatt komoly károkat is okozhatsz az eddig gondosan épített énmárkádban.

Saját tapasztalatom, hogy néhányan hajlamosak ilyenkor a  nyilvánvalót elfelejteni. Volt már olyan ügyfelem, akinek egyetlen karácsonyi buli alkalmával sikerült az egész évben gondosan ápolt énmárkáját lerombolnia (és nem egy hülye gyerekről beszélek). Tudom veled ez nem fordulhat elő, de biztos ismersz olyat, akivel igen.

Nos, ha eldöntötted, hogy eleget teszel valamelyik meghívásodnak, akkor van néhány dolog, amire érdemes odafigyelned.

Érkezz időben, tiszteletlenség későn megjelenni. Egy-két órás késés, ilyenkor sem szerencsés. Ennél is fontosabb, hogy időben távozz. Nem igazán vett jó fényt rád, ha a szervezőknek kell udvariasan, de határozottan felkérniük a távozásra.

Ha már ott vagy, nem ez a pillanat, amikor a fontosságodat kellene hangsúlyoznod a telefonod nyomogatásával vagy halaszthatatlan hívások intézésével. De arra sem megfelelő időpont, hogy bemutasd a benned lakó parti-állatot az üzletfeleidnek.

Ezek az alkalmak informális események, de mégsem a gyerekkori barátaiddal bulizol. Nem  itt kell a magánéleti válságodat, vagy a szexuális szokásaidat megtárgyalni. (Tudom, te biztos nem tennél ilyet, de én már találkoztam olyannal, aki igen. Nem is egyszer.) És ha már itt tartunk: karácsony ide vagy oda, nem kell karácsonyfának öltöznöd, sok csillogó függelékkel és nem most kell felvenned a legkedvencebb kinyúlt pólódat, a szakadt farmereddel.

A legproblémásabb az alkohol. Én azt tanácsolom, minél kevesebbet igyál. Lehetségesnek tartom, nem arról szeretnél nevezetes lenni, hogy te bírod a legjobban a tequilát (egy darabig). 

Másnap, egy ilyen kép a vállalati intraneten vagy a Facebookon nem biztos, hogy boldoggá tesz.

Kép innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is a Facebook Personal branding közösségéhez. Klikk ide.

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem