Sorozat a Fehér Házból

Azt eddig is tudtuk, hogy Barack Obama (és a stábja igen) bámulatosan építi a személyes márkáját és mindig új eszközöket használ. Azt azonban kevesen tudtuk, hogy Obamának saját „filmsorozata” is van.

personal_brand_1.jpg

J.F. Kennedy elnöksége óta dolgozik hivatalos fotós a Fehér Házban. Azóta is az egymást váltó elnökök – Carter kivételével – mindig kineveztek valakit erre a posztra. A pozíció fontosságát az is bizonyítja, hogy Gerald Ford elnök, legelső hivatalos lépése, a Purlitzer díjas David Hume Kennerly szerződtetése volt. A Fehér Házban dolgozó hivatali fotósok szerepe jól ismert. Egyrészt, a hivatalban lévő elnök kommunikációs gépezetének részei, másrészt dokumentálják a történéseket az utókor számára. Azonban Obama, ebben is meghaladta elődjeit. Nemcsak fotóst, hanem egy hivatalos filmest is szerződtetett. Arun Chaudhary készíti a „West Wing Week” című sorozatot, ami a Fehér Ház hivatalos honlapján jelenik meg minden pénteken.obama1.jpg

A 8 perces kisfilmek igen népszerűek és ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen bepillantást nyerhetünk az elnöki hétköznapokba, láthatjuk a szövegírókat munka közben az elnöki gépen, vagy azt, amikor az elnöki pár táncra perdül Indiában. A sorozat egyes részei egyfelől súlykolják a Fehér Ház üzeneteit, másfelől jelentősen hozzájárulnak az elnöki imázs építéséhez.

Az egyik kedvencem:

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem