A pénz mozgatja a világot?

Nagyon szeretem a Kabaré című filmet. Egyszerre vicces és szomorú. Az egyik leghíresebb jelenet a filmből, amikor Joel Grey és Liza Minneli énekli a „Money Makes the World Go’ Round” (A pénz mozgatja a világot) című dalt. Igen, a pénz mozgatja a világot. Mindenkinek szüksége van pénzre. Nehéz kevés pénzből, vagy pénztelenül élni. Mégis úgy gondolom, hogy kizárólag a pénz miatt választani egy foglalkozást vagy munkahelyet nem jó ötlet. 

enmarkazas_1.jpg

Az egyik legjobb karrier tanács, amit valaha olvastam: Ha csak az a célod, hogy gazdag legyél, soha sem leszel az. (J.D. Rockefeller, mondta miután az egyik leggazdagabb emberré vált Amerikában). Ezzel nem azt akarom mondani, hogy olyan foglalkozást kell választani, amivel nem lehet pénz keresni. Hanem azt, hogy válassz olyat, amit szeretsz csinálni.

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem