Mennyit ér a neved?

Gondolnád, hogy egy névváltoztatással majdnem 900 eurót veszíthetsz havonta? Pedig pontosan ezt állítja egy holland tanulmány.

enmarkazas.jpg

Holland társadalomtudósok azt vizsgálták, hogyan változik a nők megítélése, ha felveszik a férjük nevét. A tanulmány Hollandiában készült, ezért nem feltétlenül alkalmazható egy az egyben a magyar viszonyokra, de mindenképp elgondolkoztató.

A legérdekesebb megállapítás: azokat a nőket, akik megváltoztatták a nevüket, kevésbé függetlennek, kevésbé intelligensnek és kevésbé kompetensnek ítélnek mások, mint azokat, akik megtartották saját nevüket. Valamint, az asszonynevet viselő nők, nehezebben tudnak elhelyezkedni és havonta 861 euróval keresnek kevesebbet.

A legtöbb nő megváltoztatja a nevét házasságkötéskor. Ha tudnák, hogyan változik a megítélésük, akkor is megtennék? Te megtennéd?

Az eredeti angol nyelvű tanulmány itt.

Kép: thinkstock

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem