Első kérdés: miért?

Fordítsd meg a kérdések sorrendjét! - ajánlja Simon Sinek. A mit és hogyan helyett, elsőként azt kérdezd: miért? 

simon_sinek.jpg

Miért Martin Luther King vezette a Polgárjogi Mozgalmat? Miért a Wright tetvérek tervezték az első ember által írányított repülőgépet? Miért pont ők? Ezek a kérdések nagyon izgatták Simon Sineket. Vizsgálódásai szerint, létezik egy minta, ami alapján ezek az emberek gondolkoztak, viselkedtek és kommunikáltak. Ez a mintázat, pedig pontosan az ellenkezője, annak ahogy mások gondolkoznak. 

Sinek elgondolása egyszerű, de nagyszerű  Szerinte minden az "aranykörrel" kezdődik. Minden ember tudja, hogy mit csinál. A legtöbb ember tudja hogyan. De csak nagyon kevesen tudják, hogy miért, pedig az erre adott válasz meghatároz mindent. Meghatározza a gondolkodásunkat, a viselkedésünket és a kommunikációnkat isTehát kezdd a miérttel. És, hogy miért? A videóból kiderül!

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Personal Branding közösségéhez. Klikk ide!

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem