A hatvanplusszos címlapasszony

Elon Muskról, a különc vállalkozóról rengeteg szó esik. Azonban van itt egy másik Musk, akiről már kevesebbet hallani pedig ő is megérdemelné. Ő nem más, mint a 69 éves Maye Musk, aki elképesztő karriert épített fel és mellesleg Elon Musk édesanyja.

maye-musk.jpg

De mielőtt megismerkednénk Maye Musk karrierjével rögtön pontosítanom is kell a fent leírtakat. Hiszen a 10 unokás nagymama igen aktív, elképesztő lendületben van és igen csak mozgalmas életet él. Olyannyira, hogy Maye közel a hetvenhez, a #justgettingstarted (még csak most kezdtem el) hashtaget használja az Instagram profilján és mottóként is.

Mindig állj több lábon!

Maye Musk soha sem volt az-az egy helyben ülő típus. Ez talán mozgalmas gyerekkorának is köszönhető, hiszen szülei tíz évig kutatták a kandahari sivatagban az Elveszett Várost, majd légcsavaros repülőre ültek a gyerekeikkel együtt, hogy megkerüljék a Földet. Minden esetre Maye Musk már 15 évesen modellkedett, de mivel soha nem gondolta, hogy ez a tevékenység hosszúéletű lesz, ezért a modellkedés és később három gyerek mellett, folyamatosan tanult, dietetikus diplomát szerzett illetve modelliskolát nyitott Johanesburgban. 

maye_3.jpg

Később 42 éves korában úgy alakult, hogy Torontóba költözött a családjával együtt. Folytatta a modellkedést, az Elite Modell Agency színeiben. Ez azonban csak amolyan másod- vagy még inkább harmad tevékenysége volt. Főállásban táplálkozási tanácsadóként dolgozott, saját üzletét építette. Emellett pedig egy újabb diplomát is megszerzett, ezúttal táplálkozástudományból.

Merj mozdulni!

A diploma megszerzésével párhuzamosan pedig honosítatta eredeti végzettségét is, nem csak Kanadában, hanem az Amerikai Egyesült Államokban is. Ehhez egyébként számos vizsgáját meg kellett ismételnie. De ahogy ő mondja: „szeretek elfoglalt lenni”. Közben üzleti vállalkozása is szépen fejlődésnek indult. Nemzetközi ügyfélkört épített fel, munkája elismeréseként pedig a Kanadai Táplálkozási Tanácsadók Szövetségének elnökévé választották és az Egyesült Államokban is kitüntették vállalkozói tevékenysége elismeréseképp.

maye.jpg

Maye azonban arra is figyelt, hogy ne csak a szűken vett szakma és ügyfelei körében legyen ismert a neve. Ezért egy szakértői blogot indított, illetve megírta Feel Fantastic című könyvét, ami olyan sikeressé vált, hogy az igen népszerű Kellog’s gabonapehely dobozán is szerepelt. Ezen közben pedig egy újabb költözést is lebonyolított. A torontói rezidensséget, New York-ira cserélte, az ötvenedik születésnapja alkalmából. 

Soha nem késő változtatni!

„A 60. születésnapom megünnepléseként abbahagytam a hajam színezését, rövidre vágattam, és hagytam, hogy a természetes ezüst szín ragyogjon.” – írja Maye a honlapján. És milyen jól tette! Hiszen ez új lendületet adott modell-karrierjének, ami azóta is tart. Többek között a Virgin America és Joe Fresh reklámarca volt, szerepelt az Elle quebeci kiadásában, a New York Magazineban, a Vanity Fairben és a Vogue koreai kiadásában is.

maye_vogue.jpg

Mostanában pedig különösen boldog, hiszen a Cover Girl arcaként olyan bemutatókon szerepel, mint a New York-i Divathét és címlap fotózásokon tölti az idejét. Persze a tanácsadói bizniszt sem adta fel, emellett pedig alig várja, hogy megünnepelhesse 70. születésnapját.

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem
süti beállítások módosítása