Nézd sikeresre magad!

Mindenki szeretné, ha a következő éve jobb lenne, mint az előző. Van, aki a fogadkozásban látja az ehhez vezető utat és van, akit még ennek gondolatától is kiráz a hideg. Bármelyik típusba is tartozol, van néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartanod. Öt szempont, öt előadás a sikeresebb új évhez. 

enmarka_5.png

1. Adni vagy kapni?

A szenvedély, a tehetség és persze a szerencse - az általános vélekedés szerint ezek a tényezők mind szerepet játszanak a sikerben. De ez nem biztos, hogy elég. Adam Grant szerint sokkal relevánsabb a másokhoz fűződő kapcsolatainkat megvizsgálni vagyis azt, hogy milyen szerepet töltünk be a munkahelyükön vagy bármilyen együttműködésben. "Itt a lehetőség, hogy elgondolkodjunk a saját [együttműködési] stílusunkon. Mindnyájan adunk és el is veszünk. Stílusunk mércéje az, ahogyan általában bánunk az emberekkel, az alapértelmezésünk."

2. Dönteni fontos

"Fel kell hagyjunk azzal, hogyha nem tervezzük meg saját életünket, akkor valaki más fogja megtervezni azt helyettünk, és lehet, nem fog tetszeni nekünk az a beosztás." Nigel Marsh a munka és a magánélet egyensúlyáról beszél, de ez igazából ez csak apropó arra, hogy felhívja a figyelmet a saját felelősségünkre

3. Figyelj és tanulj!

"Egy vezető nem attól jó, hogy igaza van. Azért jó, mert hajlandó tanulni és megbízni másokban"- vallja Stanley McChrystal. A saját tapasztalataiból leszűrt tanácsait nem csak vezetőknek érdemes megfontolni.

4. Hagyj időt a megvalósításra!

A türelem rózsát terem, hangzik nagyanyáink bölcsessége. De, ha Angela Lee Duckworthre hallgatsz és türelmes várakozás helyett inkább a kitartást választod, sokkal nagyobb esélyed lesz a sikerre. 

5. Győzd le majmot!

Ha veled is előfordult már - esetleg nem is egyszer -, hogy az elvégzendő feladathoz passzoló legmegfelelőbb hangulatra vártál, vagy addig tologattad a feladatod, míg végül kapkodnod kellett, akkor Tim Urban előadását mindenképp meg kell nézned. Garantált szórakozás, ráadásul arra is ráébredhetsz, hogy halogatási szokásaid nem is annyira vészesek. 
Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem
süti beállítások módosítása