Lógj ki a sorból!

Eltérni a szokványostól, kilógni a sorból nem mindig könnyű, pedig megéri. Előfordul, hogy ezt pont a látszólagos balszerencse vagy éppen egy baki bizonyítja be.

szemelyes_marka.jpg

Minden iparágnak megvannak a sajátos szabályai, bevett szokásai, amit mindenki követ. Gyakran észre sem vesszük ezeket, hiszen olyan magától értetődőnek tűnnek. Épp ezért nem is gondolkozunk azon, hogy eltérjünk tőlük. Pedig már egy aprócska eltérés is jelentős változásokat okozhat, mint ahogy arról egy közeli barátnőm is beszámolt a napokban. 

nevjegy_17.png

Úgy esett, hogy ez a bizonyos barátnőm a napokban kezdett egy munkahelyen. Az első napokban átbeszélték a kereteket, ismerkedett a munkatársakkal és vállalati szokásokkal. Így került a kezébe új munkahelyének névjegykártyája is, amit meglepetten forgatott. Ugyanis a névjegy mérete, igen csak eltért a megszokottól. 

Kiderült, hogy a meghökkentő forma egy baki eredménye, mivel a rendelésért felelős kolléga rosszul diktálta be a méreteket. Bosszantó ügy. Pontosabban bosszantó volt egész addig, amíg nem szembesültek azzal, hogy a különös alakú névjegynek köszönhetően, mintegy 30 százalékkal megnőtt a kapcsolatfelvételek száma a különböző üzleti kapcsolatépítő rendezvények után. Azóta tudatosan ebben a méretben rendelik.

nevjegy_13.png

Az eset jól példázza azt, hogy érdemes eltérni a bevett gyakorlatoktól, még ha olyan apróság is az, mint egy névjegykártya. Persze, ha tudatosan teszed ezt, akkor érdemes előbb átgondolni, hogy milyen minőségeket hangsúlyoznál, milyen tulajdonságokat emelnél ki és milyen felületeken. Ha pont a névjegykártyád lenne ez, íme néhány példa inspirációként.

nevjegy_21.png

nevjegy_5.png

nevjegy.png

nevjegy_1.jpg

nevjegy_12.png

nevjegy_1.png

nevjegy_10.png

 

nevjegy_11.png

nevjegy_15.png

nevjegy_14.png

nevjegy_16.png

nevjegy_19.png

nevjegy_2.png

nevjegy_20.png

nevjegy.jpg

nevjegy_3.png

nevjegy_4.png

nevjegy_8.png

nevjegy_6.png

nevjegy_7.png

Képek: innen, innen,

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem
süti beállítások módosítása