#gifresume

Ha egy kép többet mond ezer szónál, akkor egy gif milliónál is többet - gondolta Alice Goldfuss és rögtön összefoglalta az önéletrajzát egyetlen gifbe.

enmarka.pngA geg olyan jól sikerült, hogy a #gifresume a legmenőbb hashtaggé vált alig pár óra alatt. Bár a gifresume  igazából egy kissé korai áprilisi tréfa, mint bármi más. De ha egy kicsit komolyan vesszük a mókát, remek eszköz lehet az énmárkád építéséhez. Ugyanis az énmárkaépítés első lépése, hogy képes legyél a személyes szakmai jellemzőidet meghatározni és képes legyél akár egyetlen mondatba összegezni ezeket. 

A feladat nem egyszerű, de roppant szórakoztató. Ráadásul egy gif elkészítése kizökkent a megszokott gondolkodási sémáidból. Gifet könnyen és egyszerűen készíthetsz itt vagy itt. De ha nincs kedved elkészíteni a sajátodat innen is választhatsz. Azt persze egyáltalán nem ajánlom, hogy legközelebb egy meghirdetett pozicióra az önéletrajzod helyett egyetlen giffel pályáz. Azonban érdemes egy kicsit mókázni ezzel és az énmárkádnak is jót tesz, ha a munkádat komolyabban veszed, mint magadat. Kedvcsinálóként pedig íme néhány személyes kedvencem:

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem
süti beállítások módosítása