Őszi tennivalók

Ahogy Bálint gazda mondja: itt az ideje az őszi munkálatoknak a kiskertben. Csak csatlakozni tudok hozzá azzal, hogy nemcsak a kiskertben, hanem a személyes márkád környékén is akad tennivaló ilyenkor ősszel is. 


szemelyes_marka_2.png

Az év nagyobb része már eltelt, de még hátra van jó néhány hónap belőle. Éppen ezért ez remek időszak áttekinteni az elmúlt időszak eseményeit, hiszen van még idő az esetleges hibák korrigálásra vagy éppen némi gyorsításra, hogy az év elején kitűzött céljaid valóban meg is valósuljanak.  Nézzük mi az öt legalapvetőbb tennivaló a kis kertben: 

szemelyes_marka_4.png

1. Elő a neveddel!

Az-az keress rá a nevedre, lehetőleg rejtett üzemmódban. A találatok alapján milyen kép rajzolódik ki rólad? Megmutatja azokat a tulajdonságaidat, amik megkülönböztetnek? A találatok tartalma szolgálja a szakmai céljaid elérését? Mi az, ami hiányzik vagy másképp kellene, hogy megjelenjen? 

2. Frissítsd az önéletrajzod! 

Egészítsd ki az önéletrajzod az elmúlt hónapok eredményeivel. Gondold végig, hogy az elmúlt pár hónapban milyen eredményeket értél, miért adnál magadnak bónuszt? A hibákat, tévedéseket sem árt  figyelembe venni. Mi az amit tanultál ezekből az esetekből? Hogyan tudod legközelebb elkerülni ezeket a kellemetlen helyzeteket? Az önéletrajzod frissítéséhez szempontokat itt találsz.

szemelyes_marka.png

3. Nézd át a Linkedin profilod és a honlapod! 

Tükrözi a jelenlegi helyzetedet? Bemutatja a tulajdonságaid csak rád jellemző egyéni mixét (képességek, szaktudás, személyiség)? Egyszerűbben fogalmazva, választ ad arra miért érdemes veled dolgozni, téged választani? (A Linkedin profilod frissítéséhez itt találsz szempontokat.)

4. Kapcsolódj!

Egy jól működő kapcsolati háló, rengeteg előnnyel jár. Azonban késő akkor elkezdeni a kapcsolatok építését, amikor éppen szükség lenne rá. Elő a telefonjegyzékkel, az ismerősökkel a közösségi felületeken. Pörgesd át a névjegyzékeket, ki az akivel már régen nem beszéltél, de jó lenne ha élő maradna a kapcsolat. Írj neki, hívd fel és beszélj meg vele találkozót!

szemelyes_marka_3.png
5. Aktualizálj!

Nem véletlenül törekednek a magazinokban arra, hogy az évszakok hangulata visszaköszönjön a témaválasztásban és a képeken is. Gondold végig, milyen témák lehetnek időszerűek a következő pár hónapban, milyen ünnepek események várhatóak a következő hónapokban. Emellett persze a tengerparton készült profilképeket is ideje lecserélni valami ősziesebbre. 

Képek: innen.

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem
süti beállítások módosítása