Kortalan szőkeség

Szinte megszámlálhatatlan szakmai díj és elismerés, jár neki a Dame megszólítás, határozottan kiáll a véleménye mellett, mindemellett remek a stílusérzéke. Akire mindez igaz, a fantasztikus Helen Mirren. 

helen_mirren.jpg

Helen Mirren angol-orosz szülők második gyerekeként született, Jelena Vasziljevna Mironova néven. Édesapja Vaszilij Petrovics "Basil" Miranoff a Londoni Filmhamonikusoknál brácsásként kereste a betevőt, majd egy komoly pályamódosítással taxisofőr, gépjárművezetői vizsgáztató lett, végül a Közlekedési Minisztérium köztisztviselőjeként ment nyugdíjba. Az 50-es években pont az édesapja adta be a névváltoztatási kérelmet, így családnevük Mirrenre változott. Édesanyja pedig egy hentes-család leszármazottja, akik Victoria királynőnek is szállítottak. Ennek ellenére Helen Mirren már anti-monarchista nevelést kapott. A sors fintora, hogy a királynői szerepek végig kísérték pályáját. Talán ő az egyetlen színész, aki I. és II. Erzsébet szerepét is eljátszhatta. De nézzük mit tanulhatunk a csodás Helen Mirrentől!

mirren-loreal_3086735b.jpg

A munkádat vedd komolyan, ne magadat!

Míg a szerepeit igen komolyan veszi és a munkáját szenvedélyesen szereti, egy kis mókázásban, élcelődésben, viccelődésben mindig benne van. Egyébként amikor megkérdezik, hogy inkább film- vagy színházi színésznőnek vallja magát, egyszerűen csak azt válaszolja, hogy "mindig az hiányzik, amelyiket éppen nem csinálom".

Vállald a véleményed és a döntéseidet!

1997 óta boldog házasságban él Taylor Hackford filmrendezővel. Kapcsolatuk úgy alakult, hogy soha sem született gyerekük, de ezt Helen egyáltalán nem bánja. „Nekem nincsenek anyai ösztöneim, ez az egész nem hoz lázba: egyszerűen más lett nekem megírva. Soha nem zártam ki a lehetőségét, hogy egyszer mégiscsak megtörténik, de nem úgy alakult.” - nyilatkozta nem régiben. Mirrent egyébként igen zavarja, ha terhességi pletykákat terjesztenek kolléganőiről azzal a jelszóval, hogy „hiszen nekik már szülni kellene.” Szerinte mindenki döntse el maga, hogy mit szeretne. „Egy nőt nem az anyaság tesz nővé” – mondja.

helen-mirren.jpg

Tudd, hogy mi áll jól neked!

Mirrenről sokszor mondják, hogy a DNS-ben van a stílus és ez nem csak az öltözködésére vonatkozik. Természetes eleganciája megmutatkozik minden egyes gesztusában, még akkor is amikor a New York-i metrón utazik. Egy pillanatig nem akar másnak látszani a színpadon kívül. A korát és a ráncait is a legnagyobb természetességgel vállalja. Ahogy mondja: "Nem vagyok gyönyörű, soha nem is voltam az, de a megjelenésem mindig rendben volt és szeretném, ha ez így is maradna". A mondat igazságát mi sem támasztja alá jobban mint az, hogy a L'Orealnak - mely a színésznőt kérte fel egyik kampányához - a bíróságon kellett bizonyítania: nem végeztek utómunkát Helen Mirren ráncain. 

helen_mireen_0.png

Mint ahogy Helen Mirren esete is bizonyítja a munka iránti elkötelezettség, egy kis humorral, határozottsággal  és egyéni stílussal vegyítve nyerő kombináció.

Képek: innen, innen és innen.

Mutass többet
Énmárka, személyes márka, personal brand. Ezek a kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek. De mit jelent ez a fogalom? Milyen szerepe van a karrierünkben? Milyen eredményeket és sikereket hozhat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre? Egyáltalán, hogyan fogjunk hozzá?
Megrendelem
süti beállítások módosítása